Pokémon Go 75 milyon kez indirildi!

Bıkma belirtisi göstermediğimiz Pokémon Go, uygulama mağazalarının indirme rekorlarını kırıyor!

Pokémon Go'dan indirme rekoru!

Pokémon Go App Store'da çıkış haftasında en çok indirilen uygulama rekorunu kırmayı başarmıştı; ancak popüler oyun başka rekorlar kırmaya da hazır. Uygulama kullanım verilerini analiz eden firma Sensor Tower'ın tahminine göre Pokémon Go, yalnızca 19 günde 50 milyon indirmeyi geçti ve yeni bir rekor kırdı. Firmanın verilerine göre Pokémon Go, iOS ve Android platformlarında toplam 75 milyon yüklenmeyi geçti.

50 milyona ulaşma hızında Pokémon Go'nun ardından ikinci sırada yer alan Color Switch, bu işi 77 günde, üçüncü sıradaki Slither.io ise 81 günde başarmıştı. Sensor Tower, Pokémon Go'nun 100 pazarın henüz sadece 32'sine açılmış olduğunun da altını çiziyor. Firma, uygulamanın ilk iki ayı içerisinde 100 milyon indirmeye ulaşacağına inanıyor.

2012'de çıkan popüler uygulama Tinder, 100 milyon indirmeye ancak bu sene Ocak ayında ulaştı. Ancak oyunların bu tür başarılara daha çabuk ulaştığı bilinen bir detay. Go'nun başarısı Niantic'in diğer oyunu Ingress'i de olumlu etkilemiş görünüyor. Uygulama, Japonya'nın App Store'unda ilk 10'a girmeyi başarmış durumda.

Okuyucu Yorumları