Pokémon Go gerçeği, Nintendo'yu tepetaklak etti!

"Pokémon Go gerçeğinin" ortaya çıkmasıyla beraber Nintendo, tarihi bir değer kaybı yaşadı!

Nintendo tepetaklak!

Pokémon Go'nun aniden yakaladığı başarının boyutları pek büyük; ancak Nintendo'nun oyunun kazandığı paralardan direkt olarak faydalanmayacağını açıklaması, firmanın Pazartesi itibariyle 6,7 milyar dolar değer kaybetmesine yol açtı.

Nintendo'nun piyasa değeri Pokémon Go'nun 11 Temmuz'da herkese açılmasıyla 7,5 milyar dolar yükselmişti. Oyun çıktığından bu yana firmanın değerine yaklaşık 12 milyar dolar ilave ettiğinden yaşanan bu düşüş, Nintendo için o kadar büyük bir felaket değil.

Nintendo, 22 Temmuz'da yatırımcılarına gönderdiği bir mektupta Pokémon Go'nun geliştiricisi veya yayımcısı olmadığını, ancak Pokémon'u dış geliştiricilere lisanslayan The Pokémon Company'de yüzde 32'lik hissesinin bulunduğunu söyledi. The Pokémon Company, Pokémon'un geliştirilmesi için Niantic'le ortak çalışıyor ve bunun için lisans ücreti alıyor. Dolayısıyla Nintendo, The Pokémon Company'nin gelirlerinin bir kısmına sahip olacak. Firma bu nedenle Pokémon Go'dan Nintendo'ya yansıyacak olan gelirin kısıtlı olduğunu söylüyor.

Mektubun açığa çıkmasının ilk gününde Nintendo'nun hisseleri yüzde 18 düşmüştü. Bloomberg'e göre bu, firmanın 1990'dan bu yana yaşadığı en sert düşüş. Firma şu sıralar telefonunuzla bağlanan ve Pokémon'lara rastladığınızda titreyen giyilebilir teknoloji Pokémon Go Plus'ı üretip dağıtmaya hazırlanıyor. 35 dolara satılacak olan cihaz, şimdiden Nintendo'nun gelir tahminleri içerisinde değerlendiriliyor.

Okuyucu Yorumları