Pokémon Go, Google Cardboard'da canlanırsa!

Pokémon Go, sanal gerçeklik dünyasına adım atsaydı, nasıl olurdu? Cevap bu videoda...

Pokémon Go, Google Cardboard'da canlandı

Pokémon Go'yu günün birindeVR başlığıyla oynayıp oynamayacağımızı bilmiyoruz, ancak teknoloji firmaları bunun hayalini kurmaya devam ediyorlar. Alman firma Gestigon, bir Samsung Galaxy S7 ile Google Cardboard başlığını bir araya getirdi ve bir tanıtım videosu ortaya çıkardı.

Pek oynanabilir halde olmayan oyun, daha çok Pokémon Go konseptinin sanal gerçeklik cihazlarında nasıl olacağını göstermeyi amaçlıyor. Oyunda Poké toplarını el hareketlerinizle fırlatabiliyor, böylece çimenlerin üzerindeki Pikachu'yu yakalayabiliyorsunuz. Gestigon'un Niantic, The Pokémon Company veya Nintendo'yla herhangi bir ortaklığının olmadığını, ancak AR/VR geliştirici kitinin becerilerini göstermek üzere Pokemon Go'yu tercih ettiğini söyleyelim (bu durumdan dolayı Nintendo'nun dava açmayacağını umuyoruz). Firmaya göre gerçekçi sanal deneyimlerde kendi elinizi kullanmanın, gerçekçiliğe büyük katkısı var.

Gerçekten de oyunları herhangi bir denetim kullanmadan, el ve kol hareketleriyle kontrol etmek, VR deneyimine heyecan katabilir. Ancak Pokémon'ları şimdilik telefonunuzun ekranına bakarak yakalamaktan başka çareniz yok gibi görünüyor.

Okuyucu Yorumları