Pokemon Go Hindistan'da yayımlandı....

Pokemon Go, neredeyse tamamen unutlumak üzereyken Hindistan'da yayınlandı!

Pokemon Go Hindistan'da!

ABD'de yayımlanmasının aylar sonrasında Niantic, en sonunda birkaç gün önce Pokemon Go'yu Hindistan'da yayımlamış durumda. Ancak bu kararın önemli bir problemi var: Pokemon Go, artık kimsenin umurunda değil.

Aylar önce oyun ilk yaynmlandığı sırada AR yeteneklerinden etkilenen kişiler, oyunu çoktan indirmiş ve denemişti. Niantic, oyunun Hindistan'da yayımlanması konusunda bu fırsatı kaçırmış bulunuyor.

Pokemon Go ilk yayınlandığı sırada neredeyse dakikalar içerisinde büyük bir akıma dönüşmüş ve hemen her alanda rekorlar kırarak Facebook ve Twitter'dan bile fazla aktif kullanıcıya ulaşmayı başarmıştı. Hemen herkes Pokemon Go akımına katılırken sokaklarda ve kafelerde "Pikachu" yakalamaya çalışan insanlar oldukça sıradan görüntüler haline gelmişti ve Hindistan için de durum çok farklı değildi.

Ancak bütün bu akım, hızlı bir şekilde sona ermeye başladı. Bunu şimdiden söylemek için çok erken olabilir ancak Pokemon Go artık çoğu kişinin umurunda değil. Anlık popüler pop şarkıları gibi uygulama, bir süre boyunca her yerde karşımıza çıkarken bir anda ortadan kayboldu. Uygulama takip firması Slice'ın yayınladığı rapora göre Pokemon Go, Temmuz ortasındaki en yüksek oyuncu sayısının %80'ini kaybetmiş durumda ve bu rapor, Eylül ayının ikinci haftası için sunulmaktaydı. Şu anda durumun çok daha kötü olduğu tahmin edilebilir.

Oyuncular tarafından sevilen "yakında" sistemi gibi bazı özelliklerin oyundan kaldırılması ve problemlerin çözülmemiş olmasının ise bu duruma yardımcı olmadığı kesin. Ancak Niantic'in oyuncuların ilgisini yenilemek için yapabileceği şeyler var. Şu anda oyunun yaşam döngüsünde önemli bir noktada bulunuyoruz oyuna ilgi neredeyse yok olmak üzere. Niantic'in sunacağı sık güncellemeler ve yeni özellikler bu sorunu azaltabilir ve oyunun problemlerinin ortadan kaldırılması oyunun artık gerçek bir ürün gibi hissettirmesini sağlayabilir. Bu da oyuncuların ilgisini tekrar oyuna yöneltebilir.

Pokemon Go, AR teknolojisinin gerçek Dünya'da kullanımına pratik ve güzel bir bakıştı ve bu oyunun Angry Birds veya Gangnam Style ile aynı kaderi paylaştığını görmek kesinlikle üzücü olacak.

Okuyucu Yorumları