Pokemon Go için düşüş başlıyor!

Pokemon Go, piyasaya çıkışının 1 ay sonrasında, bakın ilk kullanıcı sayısının ne kadarını kaybetti...

Pokemon Go için düşüş başlıyor!

Pokémon Go, yayımlanmasının üzerinden sadece bir ay geçmiş olmasına rağmen şimdiden kullanıcı kaybetmeye başlamış durumda. Yeni SurveyMonkey Intelligence raporuna göre oyunun kullanıcı tabanı, bir önceki ayın en üst seviyesinden beri şimdiden yüzde 20'nin üzerinde düşmüş durumda. Analitik firmasının tahminleri, oyunun ABD'de Temmuz ayında 40 milyon haftalık ortalama kullanıcı (haftada en az bir kere oyuna giren kullanıcılar) civarında bir üst seviyesi olduğunu göstermekte. Bu tarihten beri de Pokemon Go'nun kullanıcı tabanı sadece 30 milyonun biraz üzerine düşmüş durumda ve bu da yüzde 22.7'lik bir düşüş anlamına gelmekte.

Pokemon Go eleştirmenleri, oyunun sadece geçici bir moda olduğu yönünde düşüncelere sahip olabilirler ancak mobil oyunlar için devam etme oranları oldukça düşük. Verto Analytics'in söylediğine göre en popüler oyunlar bile oyuncuların ilk indirmelerinden bir hafta sonra sadece yüzde 30'unu tutmayı başarıyorlar. Genellemede oyuncuların sadece yüzde 15'i oyunu indirmelerinden bir ay sonra oyuna devam ediyorlar. Karşılaştırma yapmak gerekirse, Pokemon Go'nun oyunda kalma oranı, Temmuz ayının ortalarında, oyunun en üst dönemlerinde, neredeyse yüzde 60 idi.

Ancak Pokemon Go'nun halen günde ortalama 400.000 indirmeye sahip olduğu düşünülürse, oyunda kalma oranının geçtiğimiz aya göre düştüğüne kesin olarak bakılabilir. Ancak SurveyMonkey'nin söylediğine göre Pokemon Go halen ABD'de günde ortalama 2 milyon dolar gelir sağlamakta. Bu yüzden de Niantic ve Nintendo'nun oyundan memnun oldukları rahatlıkla söylenebilir.

Bununla beraber, Pokemon Go söz konusu olduğunda her şeyin mükemmel olduğunu söylemek pek mümkün değil. Yaklaşık olarak iki hafta önce oyunun online topluluğu, Pokemon Go'nun hatalı takip sisteminin Niantic tarafından kaldırılması ve pek çok üçüncü parti uygulamanın kapatılmaya zorlanması sebebiyle neredeyse isyan etmişlerdi. Her ne kadar Niantic iletişim hatlarını bir kez daha açmış gibi gözükse de ve geçtiğimiz hafta yeni bir beta sistemini denemeye başlamış olsa da, oyun geliştiricisi, hile yapanlara ve GPS yanıltıcılara karşı başlattığı bir yasaklama kampanyasının ardından tekrar sessizleşti.

Eğer Niantic Pokemon Go'nun kullanıcı tabanının daha da fazla düşmesini istemiyorsa, oyuncular için yeni bir şeyler sunması gerektiği kesin. Neyse ki bu hafta yeni bir güncelleme bekleniyor ve umarız bu güncelleme ile beraber bazı yeni özellikler gelecektir...

Okuyucu Yorumları