Pokemon Go oyuncuları geri ödeme istiyor!

Bazı Pokemon Go oyuncuları, son güncellemeyle kaldırılan işlev için geri ödeme talebinde bulunuyor!

Pokemon Go oyuncuları geri ödeme istiyor

Pokemon Go'ya gelen güncellemeyle Pokemon takip özelliğinin değiştirilmesi ve üçüncü parti hizmetlerin kapatılması, bazı oyuncuların uygulama içi satın almalar için geri ödeme talebinde bulunmasıyla sonuçlandı.

Pokemon Go rehberi...

Reddit'teki bir konu başlığında kullanıcılar, Pokemon Go'nun son güncellemesinin yapılan satın almaları etkisiz hale getirecek değişiklikler yaptığını söylüyor. Oyundaki takip özelliği çalışır haldeyken, yakındaki Pokemon'ları ve sizden ne kadar uzaklıkta olduklarını ekranda görebiliyordunuz. Bunun ardından Pokemon'u seçip, pusulaya dokunup yol tarifini izleyerek Pokemon'u yakalayabiliyordunuz. Bu işlevdeki bir sorun, Pokemon'ların izini sürmeyi zorlaştırıyordu ancak Niantic, işlevi onarmak yerine tamamen kaldırmayı tercih etti. Böylece yakındaki Pokemon'ların ne kadar mesafede olduklarını görme veya dokunarak Pokemon'ları takip etme imkanı ortadan kalktı. Pokemon'ları izlemek üzere kullanılan üçüncü parti araçlar da artık kullanılmıyor. Bu değişikliğin nedeni açıklanmasa da, firmanın tüm Pokemon'ların yerini bildiren uygulamalara hoş bakmadığı açık.

Kullanıcılar, oyunun işlevselliğindeki değişiklik nedeniyle yaptıkları harcamaların boşa gittiğine inanıyor ve bu yüzden geri ödeme istiyorlar. Niantic'in ise bu geri ödeme taleplerini yerine getirdiği söyleniyor. Geri ödemelerin oyuncuların hesaplarını nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Okuyucu Yorumları