Pokemon Go yasaklarına af geldi; kısmen...

Pokemon Go hesabınız Niantic tarafından engellendi mi? Öyleyse siz de, yeni affın bir parçası olabilirsiniz...

Pokemon Go yasaklarına af geldi!

Geçtiğimiz ay boyunca Pokemon Go geliştiricisi Niantic, oyun içerisindeki yasaklamalarını sertleştirdi ve bir Pokémon ustası olmak için üçüncü parti hizmetleri kullanan oyuncuları oyundan uzaklaştırdı. Bu yasakların bir kısmı, Pokémon konumlarını gösteren ek haritalar, oyunu bir dizüstü veya masaüstü bilgisayarda oynamanıza imkan tanıyan emülatörler ve oyunu sizin için oynayan botların (siz yürümediğiniz halde uygulamayı yürüdüğünüze inandıran ve çıkan Pokémonları otomatik bir şekilde yakalayan sistemler) kullanımından kaynaklanmaktaydı.

Pokemon Go Rehberi: Pokemon Go Nedir, Nasıl Oynanır?

Şimdi ise Niantic CEO'su John Hanke tarafından yayınlanan bir yazıya göre bu cezaların bir kısmı geri çekilmekte. Ancak bu iptal edilen cezalar, şimdilik sadece üçüncü parti haritaları kullanan oyuncuları içeriyor: "Bazı oyuncular, bazı ek haritaların sadece yakındaki Pokémon'ları göstermekten fazlasını yaptığını fark etmemiş olabilir. Her son kullanıcı uygulaması, uygulama geliştiricisi tarafından bir toplama aracı olarak kullanılabilir ve gizli bir şekilde verileri toplayarak uygulama geliştiricisine kullanıcının haberi olarak veya olmadan gönderebilir. Bu uygulamalar, sunucularımızda DDoS saldırılarına benzer bir etki yaratabiliyor."

Yasakların geri çekilmesine imkan tanıyan bu açıklama, bir de ayrıntı içeriyor: "Sunucularımızdan veri toplayan ek haritalar halen hizmet şartlarımızı ihlal ediyor ve bunların kullanımı, yeni bir hesap yasağı ile sonuçlanabilir..."

Okuyucu Yorumları