Pokémon Go'nun güncelleme ile kaybolan özellikleri...

Niantic, son güncelleme ile birlikte Pokemon Go'dan kaldırdığı bazı kilit özellikler hakkında ilk kez konuştu...

Bu özellikler neden kaldırıldı?

Pokémon Go'nun en son güncellemesi, oyunun bazı kilit özelliklerini kaldırarak oyuncuları oldukça şaşırttı ve Niantic, artık bu kararların sebebini açıklamış durumda.

Kararlar için Facebook sayfasında birkaç sebep veren Niantic, neden üçüncü parti takip araçlarının kapatılmasını istediğini de açıkladı.

Oyundan kaldırılan özelliklerin belki de en önemlisi, Pokémon ayak izi takip sistemiydi. Niantic, bu "üç-adımlı" görüntünün oyundan kaldırılmadan önce tamamen bozulduğunu, "kafa karıştırıcı" olduğunu ve firmanın hedeflerini tam olarak tutturamadığını söyledi.

Beta süreci içerisinde Go, oyunculara Pokémon'ların tam olarak kaç metre ileride olduğunu söylemekteydi. Bu sistem, oyunun yayınlanması ile değiştirildi ve bir Pokémon'un mesafesi, altındaki ayak izleri ile gösterilir oldu. Her ne kadar oyunculardan bu sistem için pek bir şikayet gelmiş olmasa da, Niantic'in daha iyi bir sistem bulması ilginç olacaktır.

Pokemon Go Rehberi: Pokemon Go Nedir, Nasıl Oynanır?

Ancak şu anda, oyuncuların üçüncü parti seçenekleri bile bulunmamakta. Niantic, yakın zamanda yaptığı bir istekle oyunun iç API'lerine bağlanan üçüncü parti haritaların (Pokévision gibi) kaldırılmasını istemişti. Bu kaldırılmanın sebebi olarak da sunucuların üzerinde yarattıkları baskı sunulmuştu.

Niantic, üçüncü parti sistemler yüzünden oyunculara sundukları kalitenin etkilendiğini ve Pokémon Go'yu Dünya genelinde yayınlama çabalarının yavaşladığını belirtirken, Brezilya'yada oyunun yakın bir süre içerisinde sunulacağını söyledi.

Üçüncü parti uygulama Pokévision'ın yaratıcısı Yangcheng Liu'nun TechRadar'a söylediğine göre 26 Temmuz tarihinde site 10.8 milyon tekil ziyaretçiye sahipti ve bir anda sitede bulunan en çok kişi sayısı 320.000 idi.

Niantic, bu sıkıntıların büyük kısmında sessizliğini korumuş olsa da, oyunun inanılmaz popülerliğinin firmayı hazırlıksız yakaladığı açıkça görülebilmekte. Firma, Pokémon Go oyuncu sayısının işleri bir "zorluğa" çevirdiğini söylerken, gelen e-postaları ve mesajları okuduklarını da açıklamasına eklemekteydi. Ayrıca firma, Pokémon Go'yu çalışır tutmak ve herkes için sunmak amacıyla çok fazla çalıştıklarını ve eğer firmanın Tweet'leri bir süre kesilirse, bunun sebebinin oyun üzerinde çalışmakta olmaları olduğunu söyledi...

Okuyucu Yorumları