Polaroid, Swing ile "hareketli fotoğraf" sunuyor!

Apple'ın Canlı Fotoğrafları, Vine videoları veya GIF'ler... Fotoğraf devinin yeni uygulaması Swing, hepsine meydan okuyarak geliyor!

Polaroid Swing, çok iddialı geliyor!

Vine'lerın, Apple'ın Canlı Fotoğraflarının ve GIF'lerin popüler olduğu bu dönemde, standart fotoğrafçılığın da sabitlikten uzaklaştığı yeni bir adımı görmek şaşırtıcı değil. Polaroid'in tanıttığı Polaroid Swing uygulaması da tam olarak bu adımı atmaya çalışıyor. Bu uygulama sayesinde telefonunuz ile "hareketli fotoğraflar" çekebiliyorsunuz.

Uygulama ile çekilen her fotoğraf bir saniyelik bir "an" oluşturmakta. Görüntüye dokunmak veya telefonunuzu sallamak da fotoğrafın canlanmasına ve hareketi göstermesine sebep oluyor. Çektiğiniz hareketli fotoğrafları da Polaroid Swing uygulaması içerisinde veya Facebook ve Twitter üzerinde paylaşabiliyorsunuz.

Bu uygulama, Polaroid ve yeni bir Silikon Vadisi firması olan Swing ortaklığı ile geliştirilmiş. Swing yöneticisi ve Twitter ortak kurucusu Biz Stone'un söylediğin göre bu uygulamanın "Twitter'ın 140 karakterinin kelimeler hakkındaki düşüncelerimizi değiştirdiği gibi, görüntüler hakkındaki düşünme tarzımızı da değiştirme potansiyeli" bulunmakta.

Ancak bunu başarmak için Swing'in kendisini zaten popüler olan diğer hareketli görüntülerden ve kısa, hızlı video formatlarının yanı sıra, Instagram ve Vine gibi görüntü odaklı sosyal ağlardan da ayrıştıran özelliklere sahip olması gerekiyor.

Swing'in ortak kurucusu Tommy Stadlen, uygulamanın eşsiz görünüşü ve hissi ile beraber hareketli görüntülerin bu ayrım için yeterli olduğunu söylemekte. Çok yüksek kare sayıları yakaladıklarını söyleyen Stadlen, kullandıkları kare karıştırıcı algoritmalar sayesinde çok düzgün, derin ve zengin bir görüntü ortaya çıkarttıklarını da sözlerine ekliyor. Hedef olarak ise firma, bu hareketli fotoğrafları yazılımın ötesine götürerek donanıma taşımayı seçmiş durumda.

Bedava olan uygulama iOS kullanıcı için şu anda indirilebilirken, Android sürümü için henüz bir tarih belirlenmiş değil ancak "çok yakında" sunulacağı söylenmekte..

Okuyucu Yorumları