Polaroid'den kübik tasarım için GoPro'ya dava

Patent davalarına, iki önemli şirket daha eklendi! Talep yine aynı: Satışın durdurulması!

Minik cihazdan doğan kavga!

Polaroid Cube aksiyon kamerasını üreten C&A Marketing Inc. isimli şirket, GoPro'ya Hero4 Session isimli ürünü için dava açtı. Sebep ise iki kameranın hemen hemen aynı görünmesi. C&A, kenarları yuvarlatılmış küp şeklindeki 1.4 kübik inçlik cihazın, biraz büyük olsa da Mayıs ayında almış oldukları patenti ihlal ettiğini düşünüyor.

Şirket bu nedenle Salı günü Newark ABD Bölge Mahkemesi'ne başvurarak ürünün satışlarının durdurulmasını ve GoPro'nun ürün üzerinden elde ettiği karın bir miktarını talep ettiğini bildirdi. GoPro ise Mart ayında kare kameranın tasarımı ile ilgili bir patent başvurusu yaptığını iddia ediyor.

Cube tasarımına ait patentteki ifadelerin ise çok belirsiz ve kısa olduğu belirtiliyor. Şirket ürün tasarımını ABD Patent ve Marka Ofisi'ne bir cümleden oluşan bir açıklama ve yedi adet resimle bildirmiş durumda. Açıklamada ise sadece "Gösterildiği ve tarif edildiği gibi kübik bir aksiyon kamerası için dekoratif tasarım" ibaresi yer alıyor. Dolayısıyla mahkeme jürisi GoPro'nun gerçekten ihlal yapıp yapmadığına çok kısıtlı donelerle karar verebilecek.

Okuyucu Yorumları