Polis isterse kontrol edebilecek!

Internet kullanımı artık gözler önüne seriliyor. Bakalım Kanadalı kullanıcılar ne cevap verecek (!)

Kanadalılar gözetlenecek!

Henüz tasarı halindeki kanuna göre Kanada Polisi gerekli hallerde internet kullanıcılarının veri alışverişlerini gözetleyebilecek.

Veri alışverişi denilince akla metin, ses ve video dahil kapsamlı bir ortam geliyor. Eğer günümüzde polis bir ISP (internet servis sağlayıcısına)'ye bilgi başvurusunda bulunursa durum bir nevi ISP'nin insafına bağlı. Mahkeme kararı ile gidilmesi dâhilinde bilgi alınabiliyor fakat kimi ISP'ler abonelerin hangi işlemleri yaptığını takip edecek sisteme sahip değil.

Hükümet bunu da düşünüyor ve abone sayısı 100,000'den küçük ISP'lerin gerekli takip etme sistemlere sahip olması için masrafları ödemeye hazır!

Adalet Bakanı Rob Nicholson bir basın konferansında"Yargı organlarının suçluları adalet önüne çıkarması için gerekli donanıma sahip olmasını sağlamamız gerekiyor. 21. yy'ın gereği neyse o yapılmalı" şeklinde konuştu.

Hükümet haklı olarak gerekli adımların atılmasını öngörüyor ve çalışmalarını buna göre sürdürüyor fakat çoğu kişi bunun kişisel haklara saldırıya olanak sağladığını savunuyor.

Almanya, Amerika, Avustralya, İngiltere, İsveç ve Yeni Zelanda'da bu uygulama hali hazırda uygulanıyor.

Okuyucu Yorumları