Pong: Her şey 40 yıl önce başladı!

Daha önce kimsenin hayal bile edemediğini gerçek yapan efsane, artık 40 yaşında!

Her şey 40 yıl önce başladı!

Bugün çok ilkel gibi gözükebilir ama Pong isimli oyun, bir dönemin vazgeçilmez yapımlarından bir tanesiydi. Nolan Bushnell ve Ted Dabney, yani Atari'yi kuranlar tarafından yapımına başlanan oyun, projenin devam için Allan Alcorn'a devredilmişti. Son haline Alcorn'nun ellerinde dönüşen yapım aynı zamanda evlerimize giren ilk oyun olma özelliğini de taşıyor.

Alcorn, vakti zamanında hiçbir elektrik ve bilgisayar mühendisliği olmadığı gibi, aynı zamanda bilgisayar oyunu tecrübesi de bulunmayan bir tasarımcıydı ki zaten o dönem kimsenin oyun tecrübesi bulunmuyordu. Tasarımı tamamladığındaysa her şeyi, kafasında yarattığı gibi televizyon ekranına yansıtılabilmişti. İki karenin, başka daha ufak bir kareyi ittirmek suretiyle birbirine üstünlük sağlaması temellerine dayanan yapım, ilk prototipinin tamamlanması ardından, şehrin bilindik barlarından bir tanesine koyulmuştu. Bu işte büyük para olduğunu hesaplayan dönemin "Pinball" oyunları üreticisi Midway ise Pong'un üretim haklarını talep etmiş ama Atari oyunu kendisi için 1973 yılında piyasaya sürmüştü...

Tüm bu bilgiler, birçok oyun ve teknoloji sever tarafından biliniyor belki ama bu ay Pong için çok önemli zira oyun 29 Kasım tarihi ile 40. yaşını kutlayacak. Günümüzde oyun sektörünün geldiği noktanın en başında bulunan bu önemli eser için bakalım Atari özel bir şeyler yapacak mı?

Okuyucu Yorumları