Pop-up pencereleri tehlike saçıyor

Yapılan araştırma, kulanıcıların Pop-up pencerelerine verdiği önemi ve büyük tehlikeyi ortaya koydu.

Pop-up gerçeği!

Geçtiğimiz günlerde North Carolina State Üniversitesi'nde çalışan psikologların gerçekleştirdiği bir araştırma, web kullanıcılarıyla ilgili çok çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu.

Söz konusu araştırma, web'le fazlasıyla haşır neşir olan 42 üniversite öğrencisi arasında yapıldı. Buna göre öğrencilerin %63'ü, internette sörf yaparken karşılarına çıkan pop up uyarı mesajlarına hiç aldırış etmeden OK butonuna tıklıyor.

Peki bunun anlamı ne?
Araştırmacılara göre, bu araştırmadan şu sonuç çıkıyor: İnternet kullanıcılarının büyük bir çoğunluğu, karşılarına gelen pop up pencerelerinin gerçek olup olmadığına dikkat etmeden OK butonuna basıyor ve olası hacker saldırısına bir nevi davetiye çıkarıyor.

Araştırmaya göre, kullanıcılar pop up pencerelerinden olabildiğince çabuk kurtulmaya çalışıyor ve bu nedenle pop up pencerelerinin kaynağı pek araştırılmıyor. Bunun bilincinde olan hacker'ların birçoğu da bu fırsatı iyi değerlendiriyor ve kullanıcıların bu zafiyetinden en iyi şekilde yararlanmaya çalışıyor.

Diğer bir deyişle, bir sistem güvenlik yazılımlarıyla ne kadar donatılırsa donatılsın, kullanıcı bilinçli davranmadığı sürece hacker'ların sistemlere sızması için her zaman bir şans var.

Okuyucu Yorumları