Popüler YouTube kanalı çuvalladı!

Popüler YouTube kanalı işleri biraz daha büyütmek için ABD Patent Ofisi'ne gitti, olanlar oldu!

Galiba bu sefer olmadı!

YouTube'un en popüler kanallarından biri olan Fine Brothers, Oculus Rift'ten 1990'ların internetine neredeyse her şeye verdikleri "tepkilerle" başarılı bir kariyere imza atıyorlar. İkili başarısını "tepki" ("react") kelimesini markalaştırarak pekiştirmek istiyor.

Kardeşlerin amacı, kanala özel React şovlarını herkesin yapabilmesini sağlayacak araçlar ve destek sağlayarak daha çok para kazanmak. İkili, bunun için geçtiğimiz Temmuz ayında ABD Patent ve Marka Ofisi'ne başvurarak "React" sözcüğünün marka hakkını almak istemiş.

Ancak görünen o ki ikilinin bu son kararı, kanalın takipçileri tarafından pek hoş karşılanmadı. Fine Brothers, sözcüğün sadece "eğlence hizmetleri" altındaki hakkını almak istiyor, ancak duyurunun yapıldığı videonun aldığı 233.000 olumsuz oy, işlerin pek yolunda gitmediğini gösteriyor. Kardeşler, videonun beğenilmemesi üzerine planlarını detaylandıran bir başka video daha paylaştı. Ancak şu an itibariyle iki video da yayından kaldırılmış bulunuyor.

Bir avukata göre kardeşler, lisanslama planlarını açıklayarak büyük bir hataya düştüler. Öyle ki ikili bir ay daha sessiz durmayı başarsaydı, kimse fark etmeden markayı gerçekten almayı başarabilirdi.

Okuyucu Yorumları