Posta kurdu zararlı kodu sonradan yüklüyor

Sophos’un antivirüs uzmanları Windows işletim sistemi kullanıcılarının en yeni güvenlik güncellemelerini yüklemeleri konusunda uyarıyor. Bu uyarının nedeni ise yayılmak için Internet Explorer’daki bir güvenlik açığını kullanan “Netsky.V” ismindeki yeni posta kurdu.

Posta kurdu zararlı kodu sonradan yüklüyor

Netsky, daha önceki versiyonlarından farklı olarak bir e-postadaki dosya eklentisinde yayılmıyor. Zararlı bunun yerine kurt kodunu, daha önceden bulaştığı başka bir bilgisayardan yüklemeye çalışıyor. Bunun için de üreticinin geçtiğimiz Ekim ayında yayınladığı bir yama ile kapattığı Microsoft browserındaki bir güvenlik açığını kullanıyor.

Kurt, yayılmak için bulaştığı bilgisayardaki posta adreslerini arıyor ve posta göndermek için de kendi SMTP motorunu kullanıyor. Sophos’un açıklamalarına göre virüslü e-postalar “Converting message. Please wait” veya “Please wait while loading failed message” gibi metinler içeriyor.

Ayrıca bu zararlı, bulaştığı bilgisayarları kullanarak 22 ile 29 Nisan tarihleri arasında çeşitli paylaşım aracı istemcisi sunucularına saldırı yapacak. Özellikle www.kazaa.com, www.emule.de ve www.freemule.net adresleri, çok sayıda sorgu gönderilerek yani “distributed Denial of Service” saldırısı ile çökertilmeye çalışılacak.

Okuyucu Yorumları