Project Ara ve Ara Configurator uygulaması

Google'ın Project Ara'sı kendi cebinizi yapmanıza izin verecek; ama nasıl? İşte böyle...

Project Ara nasıl olacak?

Google'ın modüler Project Ara telefonu gerçeğe dönüştüğünde, kendi telefonumuzu nasıl oluşturabileceğiz? Google'dan Jason Chua'nın gösterdiği henüz tamamlanmayan Ara Configurator uygulaması, bunu nasıl yapabileceğimizi gözler önüne serdi.

Kısaca özetlemek gerekirse her Ara cihazı, kişiselleştirilebilen iskelet, modüller ve harici kabuklar olmak üzere üç ayrı katmandan oluşuyor. Configurator uygulaması ise (teoride) mağazadaki yeni modüllere göz atmanıza ve beğendiklerinizi "Stash" adı verilen deponuzda saklamanıza olanak tanıyor. Sakladığınız modülleri mevcut bir Ara iskeletine yerleştirebiliyorsunuz.

Phone Makers işlevi ise yaratıcılığınız tükendiğinde, size hazır, kişisel cihazlar sunuyor. Chua, gelecekte Ara Configurator'ü sosyal ağlarla bağlamanın mümkün olabileceğini, böylece başkalarının işine yarayabilecek yapılandırmaları paylaşabileceğimizi söylüyor.

Uygulamada her şeyi tamamladıktan sonra Specs sayfasına kaydırıp, kişisel yapılandırmanızın neler yapabildiğini ve daha önemlisi, size ne kadara mal olacağını görebiliyorsunuz.

Project Ara ve Ara Configurator uygulaması

Güçlü bir Ara geliyor

Google, Ara için Ocak 2015 hedefini muhtemelen tutturamayacak ancak bu, firmanın projenin peşini bıraktığı anlamını taşımıyor. Projenin başındaki Paul Eremenko, ikinci Ara Geliştirici Konferansı'nda yakın gelecekte ortaya çıkacak olan Sprial 3 Ara prototipinden ipuçları verdi. Eremenko'ya göre bu prototip, bugünkü akıllı telefonlardakiyle aynı veya daha yüksek yeteneklere sahip olacak. Bunun yanında 20-30 üçüncü parti modül arasından seçim yapma şansımız olacak. Eremenko'ya göre yeni prototipin pil ömrü bir gün olacak ve pili değiştirerek bir günlük pil ömrü daha elde edebileceğiz.

Okuyucu Yorumları