Project Ara için ciddi bir eleştiri geldi!

Google'ın modüler telefon Project Ara için oldukça ciddi bir eleştiri geldi!

Project Ara'da "çatlak" var!

Yaklaşık üç aylık bir işbirliğinin ardından Phonebloks tarafından Project Ara'nın prototipi olarak görücüye çıkarılan cihaz hem bileşenler hem de tasarım açısından Phonebloks'un orijinal fikirlerini içeriyordu. Fakat Google tarafından sunulan en yeni Project Ara prototipi ise Dave Hakkens'ı hayal kırıklığına uğratmış gibi duruyor. Zira bu yeni güncelleme Hakkens'ın bu konsept için geliştirdiği birçok fikri değiştirmiş.

Hakkens, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu yeni prototiple birlikte konseptin daha az modüler bir hale geldiğini ve yer değiştirebilir tek bölümlerin artık sadece kamera, hoparlör ve parmak izi tarayıcı olduğunu ifade etti. Hakkens'a göre bu durumda, cihazın ekranı kırılırsa bütün bir telefonu değiştirmek zorunda kalınacak. Ya da işlemci, batarya ve benzeri bölümler de modüler özellikte olmadığı için yıllar geçtikçe yavaşlayan cihazı yine tamamen değiştirmek gerekecek.

Diğer yandan, "bütün dünya için bir telefon yaratmak" gibi bir fikirle yolan çıkan Hakkens'ın ilk başlarda Project Ara'nın açık standartlar üzerine inşa edilmesi yaklaşımından etkilendiği de biliniyor. Fakat bu noktada da Google'ın bütün bu ekosistemi tek bir organizasyonun elinde tutup tutmayacağına dair de bazı şüpheler var.

Okuyucu Yorumları