Project Ara'ya rakip geldi!

Google'ın tak-birleştir telefonunu beklemek istemiyorsanız, işte size süper bir alternatif!

Project Ara'ya rakip geldi!

Parçaları tek tek birleştirilebilen telefon Project Ara'yı beklemekten sıkıldıysanız, sizin için yeni bir alternatif var. İsmi pek duyulmamış olsa da Fonkraft, yeni modüler telefonunu Eylül ayında piyasaya sürecek.

5 inç'lik full HD (441ppi) ekrana sahip telefon, Android Lollipop ile çalışıyor. Diğer özellikleri ise istediğiniz gibi kişiselleştirmeniz mümkün. İsterseniz RAM'i çıkarabilir, pili değiştirebilir, daha yüksek çözünürlüklü bir kamera kullanabilir, farklı özelliklere sahip bir ekran kullanabilirsiniz. Önceden hazırlanmış yapılandırmalara Fonkraft'ın Indigogo sayfasından göz atılabiliyor.

Temel model olan Fonkraft Pilot, 3,100mAh kapasiteli pili ve 1.000mAh kapasiteli piliyle ek pil ömrü sağlıyor. Bu modelde 8MP'lik bir kamera, 2MP'lik bir ön kamera, 1,3GHz çift çekirdekli işlemci, 1GB RAM ve 8GB depolama bulunuyor. Tüm bunlar için sizden talep edilen miktar ise 99 dolar.

Project Ara'ya rakip geldi!

Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, 20MP'lik bir kamera modülüne sahip olan Fonkraft Resolution'ı tercih edebilirsiniz. 199 dolara satılan bu modelde 2,5GHz'lik dört çekirdekli işlemci, 2GB RAM ve 2.800mAh pil bulunmakta. Müzik tutkunuysanız, 192kHz HiFi modülüne sahip Fonkraft HiFi'yi 199 dolar karşılığında satın alabilirsiniz.

Project Ara'ya rakip geldi!

Tercih yapmakta güçlük çekiyorsanız, tüm modülleri içeren Fonkraft Elements'i 200 dolar karşılığında satın alabilir, kendi yapılandırmanızı kendiniz oluşturabilirsiniz.

Fonkraft'ın geleceğe yönelik planları arasında ikinci SIM çekmecesi, ek anten ve 16 megapiksellik kamera bulunuyor. Fonkraft' için yurtdışında şimdi sipariş vermek mümkün, ancak ürünün dağıtımına Eylül ayında başlanacak.

Okuyucu Yorumları