PS Vita: İşte yeni oyun canavarımız...

Beklenen yeni nesil PSP sonunda tanıtıldı. İşte PS Vita ve hakkında bilmek isteyeceğiniz her şey!

Sony'nin yeni oyun canavarı!

E3 Fuarı'nda beklenen oldu, Sony'nin yeni PSP'si, bilinen kod adıyla NGP tanıtıldı. Tanıtımda cihazın adı da resmiyet kazandı: PS Vita... Daha önce NGP kod adıyla anılan bu yeni taşınabilir konsol, bundan sonra PS Vita olarak bilinecek.

Peki ama PS Vita hakkında neler açıklandı? İşte A'dan Z'ye yeni PSP ya da resmi adıyla PS Vita...

PS Vita'nın fiyatı
PS Vita'nın fiyatı henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da CVG'ye konuşan gizli bir kaynaktan alınan bilgilere göre PS Vita'nın fiyatı Amerika'da 249 dolar, Avrupa'da ise 249 dolar olacak. İngiltere fiyatı ise 235 sterlin olarak bekleniyor.

PS Vita'nın çıkış tarihi
Yeni PSP olan PS Vita'nın İngiltere'deki çıkış tarihi Noel Bayramı'ndan önce, yani Aralık ayından önce olacak. Bazı söylentiler çıkış tarihinin 11 Kasım olacağı yönünde.

Cihazın teknik özelliklerini ve sunduğu servisleri haberimizin sonraki sayfalarında bulabilirsiniz...

Teknik özellikler, çeşitleri ve daha fazlası

Teknik özellikler, çeşitleri ve daha fazlası
Güçlü işlem ve grafik kabiliyeti...

PS Vita'nın çeşitleri
802.11b/g/n destekleyen sadece Wi-Fi destekli modelin yanında bir de 3G destekli PS Vita olacak. Ürünün 3G sürümünün, sadece Wi-Fi olan modelden daha pahalı olacağı kesin.

PS Vita'nın teknik özellikleri
5 inçlik bir ekranında 960x544 çözünürlük ve 16 milyon renk destekleyen PS Vita'da ayrıca dokunmatik ekran, çift kamera, çift hoparlör, çift analog kontrolü ve bir mikrofon bulunuyor. Dört çekirdekli, ARM Cortex A9 temel alınarak üretilmiş bir işlemci gücüne sahip olacak olan yeni PSP'nin 4 ile 5 saat arasında bir pil ömrü olması bekleniyor.

PS Vita'nın dokunmatik ekranı
Hassas bir dokunmatik ekrana sahip olacak olan PS Vita, çoklu dokunmatik özelliğini de destekleyecek. Sony bu konuda "dokun, tut, sürükle, it ve çek" hareketlerinin yapılabileceğini söyledi.

PS Vita'da grafikler
Yeni PSP'de dört çekirdekli işlemcinin yanı sıra, bir dört çekirdekli PowerVR işlemci de grafikler için konumlandırıldı.

PS Vita'da ek özellikler
Daha önce NGP kod adıyla bildiğimiz PS Vita'nın içine bir GPS cihazı da konumlandıran Sony, cihazda bulunan bir uygulama ile kullanıcıyı eğer yakınlarında kullanıcının bir arkadaşı varsa uyaracak. Vita'da ayrıca üç açılı jiroskop, üç açılı ivmeölçer ve üç açılı bir elektronik pusula bulunuyor. Bunların hepsi konsolun el hareketlerini düzgün bir şekilde algılayabilmesi için düşünülmüş.

Ve PS Vita oyunları...

Ve PS Vita oyunları...

Hem Wi-Fi hem de 3G destekleyen PS Vita'ya sahip olan kullanıcılar, arkadaşlarıyla birlikte -nerede olurlarsa olsunlar- bağlantı kurup karşılaşma düzenleyebilecek, keşif yapabilecek, paylaşabilecek ve oynayabilecekler.

PS Vita oyunları
SCE Worldwide Studios'tan açıklanan ilk PS Vita oyunları şöyle: Gravity Daze, Uncharted Golden Abyss, Little Deviants, Hot Shots Golf, Reality Fighter, Hustle Kings, ModNation Racers, Wipeout 2048 and Super Stardust Delta.

Capcom'ın Street Fighter X Tekken'i gibi oyunlar ise üçüncü parti oyun geliştiricilerinden elde edilebilecek.

Okuyucu Yorumları