PS Vita, resmi olarak ömrünün sonuna geldi

Sony, Vita'yı devam ettirmeyeceğini resmi olarak duyurdu!

PS Vita resmi olarak sonlandı...

PlayStation Vita'nın ömrünün sonunun yaklaştığı zaten biliniyordu ve artık Sony'den resmi açıklama da geldi: Son iki Vita modelinin üretimleri durduruldu. Bu karar ile beraber, 2015 yılında birinci parti fiziksel oyunların durdurulması ile başlayan durgunluğa son nokta koyulmuş oldu.

Vita'nın raflardaki ömrü uzun olsa da çok başarılı olduğunu söylemek pek mümkün değil. Japonya'da Aralık 2011'de yayımlanan ürün ile Sony, telefon ve tablet oyunlarının yükselişe başladıkları bir dönemde çoğu kişinin zaten sahip oldukları cihazlarda "idare eder" mobil oyunları oynadığı sırada özel bir taşınabilir el konsolu satmaya çalışmaktaydı. Her ne kadar Severed gibi yüksek kaliteli oyunlar konsolda yer alsa da, satışların düşüklüğü geliştiricilerin çekimser davranmalarına yol açtı. Tasarım şikayetleri (pahalı ve tescilli bellek kartlarının kullanımı gibi) ve Nintendo tarafından gelen sıkı rekabet de durumu daha kötüye taşıdı.

Sony, Vita için ikinci bir ürün planlamıyor ve mobil oyunların hâlâ büyümeye devam ettikleri ve Switch'in rekabetinin yeni bir ürün için ciddi bir sorun olabileceği düşünülürse, bunun şaşırtıcı olmadığı da rahatlıkla söylenebilir. Ancak PS4 satışlarının Sony'nin geliri için genel anlamda yeterli olduğu ve firmanın geleceğinin PlayStation Now ve tek bir cihaza bağlı olmayan diğer bulut hizmetlerinde gözüktüğü düşünülürse, firmanın yeni bir ürün için acelesi olmadığı tahmin edilebilir.

Okuyucu Yorumları