PS3'e 750 GB Harici HDD Devamı

Team Xecuter adlı grup yaptıkları çalışma sonucu PS3'e harici sabit disk takmayı başardılar.

PS3'e 750 GB HDD

Ve nihayetinde Team Xecuter adlı Avustralyalı grup PS3 üzerinde kısa bir çalışma sonucu alet'e eSATA bağlantısı üzerinden bir sabit disk bağlamayı başardılar.


Hatırlarsınız editörümüz Şahin Ekşioğlu Blog'unda PS3 üzerinde Fedora Linux'un çalıştığını ve bundan kısa bir süre sonra da emülasyon yöntemi ile Windows XP'nin çalıştırıldığını belirtmişti. PS3 bu denli popülerken tabiî ki birçok kişinin de ilgisini ister istemez çekiyor.


Yaptığı çalışma sonucunda PS3'eSATA portu üzerinden ekstra bir sabit disk takan Team Xecuter bu ürüne bir kod adı bile verdi: HYPERDRIVE


Team Xecuter aynı zamanda PS3 üzerinde diğer çalışmalarının olduğunu ta web sitesinde belirtti ve ekledi: "PS3'e istediğiniz 3.5" SATA sabit diski takabilirsiniz, biz şu anda aygıt'a IDE sabit disk takmak için uğraşıyoruz ve aygıt 750 GB'lık sabit diskleri (belki de daha fazla) destekliyor." Team Xecuter yine bir düğme yoluyla dâhili ve harici sabit disk arasında geçiş yapabildiklerini belirtti.

PS3'e 750 GB Harici HDD Devamı

PS3'e sabit diski bağladığınız zaman aygıt'ın diske format atılması gerektiği uyarısı verdiği ve bağlama işleminin adım adım gerçekleştiği bildirildi. Team Xecuter PS3'ün yine disk ile ilgili kurulum verilerini kendinde sakladığını bu sayede hiçbir ayarın değişmediğini belirtti.


Aygıt'ın oyunlarının 17 GB civarında (Blu-Ray) olacağı için yakın zamanda PS3 için daha büyük boyutlu sabit disklerin gerekeceğini belirten Team Xecuter yine PS3 piyasasından çevreleriyle iletişime geçtikleri ve edindikleri bilgiler ışığında yakın zamanda oyunları sabit diskten çalıştırmanın mümkün olacağını bildirdiler.


Team Xecuter olayı bir adım daha ileri götürerek bu bağlantı için yakın zamanda bir adaptör çıkartacaklarını bildirdiler.


CHIP Online'a göre:

Sony'nim PS3 satışlarında zarar ettiği ve firmanın sadece oyun satışlarından kar ettiği bilinen bir gerçek. Aslında SONY Avrupa için geciktirdiği PS3'te farklılıklara gidebilir. Eğer bu farklılıklardan biri daha fazla kapasiteli bir sabit disk olursa kullanıcılar ufak kapasiteli disklerden alıp Team Xecuter'ın adaptörü ile bu boyutu artırabilirler ve eğer oyunlar sabit diskten boot (ön yükleme, açılma) edilirse Sony'nim karı kopya oyunlardan dolayı büyük ölçüde düşebilir.

Bir başka senaryo ise Sony'nim Avrupa için yapacağı yeni sürümde güvenliği artırması ve sabit disk takılmasına izin vermemesi olabilir. Şimdiden kesin bir şey söyleme zor, olayları zaman gösterecek. Yakında PS3'te Vista gibi bir haber görürseniz şaşırmayın…

Okuyucu Yorumları