PS3 Slim'de neden Linux desteği yok?

PS3 Slim'de eski PS3'te olan bazı özellikler bulunmuyor. Neler, niçin eksik işte bu haberimizde...

PS3 Slim'in eksikleri

Geçen hafta gerçekleşen PlayStation 3 Slim duyurusunun ardından bir grup hayran kullanıcı oldukça şaşırmıştı.

Resmi açıklamaya göre yeni PS3 modeli Linux işletim sistemi desteklemeyecek. Daha da acısı yeni PS3 Slim geriye dönük destek de sunmayacak. Yani eski PlayStation 2 oyunlarını çalıştırmayacak.

Sony yaptığı açıklamada, PS3'ün eski PS2 oyunlarını çalıştırabilmesinin, satışta büyük bir etken olmadığını belirtti. Bu yüzden bu özelliği dahil etmenin maliyetine değmeyeceğini düşünen Sony, sistemden niye başka işletim sistemlerine verilen desteğin kaldırıldığı konusunda ise yorum yapmaktan kaçındı.

Bununla birlikte Sony'nin yeni modelden desteğini çekme sebebinin maliyet olduğu bilgisi sızdı. Bu son sürümle maliyetleri mümkün mertebe düşürerek satışları arttırmak isteyen Sony, yeni donanımla birlikte, işletim sistemi desteği için gereken sürücü desteğinin maliyetinden de kurtulmak istemiş.

Peki kimler SOny'nin zararını arttırıyor? Haberimizin devamında...

İşlemcisi için konsol alanlar

İşlemcisi için konsol alanlar
PS3'ün Cell işlemcisi araştırmacıların çok işine yarıyor

Linux desteğinin yol açtığı sonuçlardan biri de güçlü Cell işlemcileri kullanmak isteyen özel araştırma laboratuarlarının, şirketlerin ucuza bol bol PS3 alarak kendi ucuz süper bilgisayarlarını oluşturması. Cell işlemciler, bilgisayar destekli araştırmada, oyunda olduklarından çok daha güçlü olduklarını kanıtladılar. Hatta Nükleer silahlar ve süper bilgisayarlar konulu makalemizi okursanız, Cell işlemcisinden faydalanan gelecek nesil süper bilgisayarlardan da haberdar olursunuz .

Eski bombalar ve yeni süper bilgisayarlar makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

Bu arada PS3'ün donanım olarak zararına satıldığını, Sony'nin satılan oyunlardan aldığı yüzde ile para kazandığını da hatırlatalım. Sony'nin neden yüzü gülmüyor bu haberimizden öğrenebilirsiniz Yani oyun oynamak dışında amaçla alınan PS3'ler Sony'i daha büyük zarara sokuyor.

Peki orijinal PS3 ne olacak? Bu şişman konsolda işletim sistemi özelliği duruyor ve Sony olan özellikleri kapatmayacak. Oyun dışı amaçlarla PS3 alanlar da bu konsolları kapışacak.

Okuyucu Yorumları