PS3 Slim satışları rakiplerini geride bıraktı

Sony'nin yeni konsolu kadersiz PS3'ün kaderini değiştirebilecek mi? İlk işaretler burada...

PS3 Slim tuttu mu?

İngiltere'de satışa çıkmasının üzerinden sadece bir hafta geçti. Bununla birlikte PlayStation 3 satışları yüzde 1000 artarak patlama yapmış durumda. İngiltere ve Danimarka Pazar araştırmacısı Chart-Track'ın sunduğu rakamlar şaşırtıcı. PS3, Xbox 360 satışlarını geride bırakmanın ötesinde Wii ve DS Lite'ın satışlarının da üç katı satışa ulaştı.

PS3 Slim çıkmadan önce Sony, Avrupa'da bir milyon satış gerideydi. Bu oran Amerika'da çok daha büyük, arada 9 milyon konsolluk bir fark var. Ama bu fark PS3 Slim ile birlikte kapanacak gibi gözüküyor.

Şişman PS3'ten zayıf PS3'e geçiş olur mu?

Şişman PS3'ten zayıf PS3'e geçiş olur mu?

Peki bu konsolları hiç oyun konsolu olmayanlar mı alıyor? Yoksa Şişman PS3'ü olanlar Slim'e mi geçiyor? İşte bunun cevabı henüz bilinmiyor ve satışların devamlılığı bu sorunun cevabına bağlı.

Satışların böyle patlama yapmasının bir sebebi de bu modeli bekleyen kullanıcıların alışveriş yapmayı ertelemesiydi. Kullanıcıların bekleyişi sona erdi ve satışlar tavan yaptı. İngiltere'deki üç kat orana karşılık Amerika'da da VG Chartz'ın açıklamasına göre satışlar iki katına çıktı.

PS3 Slim'e ön satışta, herkesten önce sahip olmak için tıklayın!

Okuyucu Yorumları