PS3'ünüzü her zaman yanınızda taşıyın!

Evinizde oynadığınız PS3'ü her zaman yanınızda taşımak ister misiniz? İşte bun yapan ilk cihaz!

PS3'ünüzü yanınızda taşıyın!

PSP piyasaya çıktığında belki de kullandığı en farklı ve işlevsel özelliklerden bir tanesiydi "Remote Play." PSP kullanıcılarını, PS3'lerine uzak mesafelerden bağlanmalarına olanak tanıyan bu teknoloji, piyasaya çıkmasına az bir süre kalan Playstation Vita ile bambaşka bir noktaya gelecek.

Bir internet sitesinden yayınlanan habere göre, Playstation Vita için yayınlanacak olan bir güncelleme ardından, cihaz PS3 ile daha önce görülmemiş bir uyum içerisinde çalışacak. Yeni yama ile gelecek olan en büyük özellik, Vita sahiplerinin PS3'lerine bağlanabilmeleri olacak. Hatta internete bağlı olan Vita kullanıcıları, PS3'lerinin sabit disklerindeki ya da hali hazırda Blu-ray disk kısmında bulunan oyunları da oynayabilecekler ki bu durum Vita'ya benzersiz bir özellik katacak.

PSP'nin 10 katı daha güzlü...

PSP'nin 10 katı daha güzlü...

Bu konsept çok da yeni değil ama PSP benzeri bir bağlantının ancak onda birini yapabilen bir konsoldu zira uzaktan PSP aracılığıyla oynanmaya çalışan birçok PS3 oyunu "PSP ile uyumlu değil." hatası veriyordu ve yetmezmiş gibi oynanabilenlerde de teknik birçok sınırlama mevcuttu. Öte yandan Vita, PSP'den çok daha güçlü bir cihaz; o kadar güçlü ki bütün PS3 oyunlarını sorun çıkarmadan oynatabilecek durumda. Çözünürlüğü 480 X 272'ye indirmesine rağmen cihaz bütün PS3 oyunlarını rahatça biz oyun severlerin ayağına getirmeyi planlıyor.

Kısacası Sony'nin bize sunduğu fikir PS3'ümüzde oynadığımız bir oyunu kapatıp evden çıkmaktansa, gideceğimiz yere oyunumuzu da götürebilecek olmamız.

Okuyucu Yorumları