PS4 bunu yapmamıza imkan tanımyacak

Herkes merakla Playstation 4'ü bekliyor ama beklenen konsol beraberinde kötü bir sürprizle gelebilir

PS4'ten çok kötü bir haber!

Belki ülkemizde çok yaygın değil ama başta Amerika olmak üzere, Avrupa'nın birçok yerinde oyun takası, sektörde büyük yer tutuyor. Özellikle çok oyun oynayan oyun severlerin bir noktadan sonra para yetiştirmekte zorlandıkları bir gerçek ve oyun takası ya da takası yapılan oyunu ucuza almak gibi opsiyonlar, şu anda birçoklarının işini kolaylaştırıyor...

Öyle görünüyor ki kendi içerisinde harika bir döngü yaşayan sistemin çarkları, PlayStation 4 ile ortadan kalkacak. Sony'nin aldığı yeni bir patent ile gözler önüne çıkan sistem sayesinde, daha önceden satın alınmış ya da kullanılmış disketler, belirli bir cihazla uyumlu olarak çalışacak. Yeni konsol ile tümleşik olarak gelmesi planlanan, temassız NFC teknolojisi sayesinde, kullanılan oyun direkt olarak kullanıcının hesabı ve konsol ile eşleştirilecek.

NeoGAF isimli forum sitesindeyse Sony Computer Entertainmet Japon'yanın konu hakkında adlığı patent kabaca şu şekilde beyan edildi; "Oyun bir defa oynandığı zaman, cihaz ve disket kendisine özel bir ID yaratacak ve oyun oynanmak istenildiğinde direkt olarak kullanıcıdan izin isteyecek. İstenecek olan izin ise disket üzerindeki ID ve kullanıcının sahip olduğu ID'nin karışımı olacak."

Bu da demek oluyor ki oyuncular PlayStation 4 oyunlarını herhangi bir şekilde takas edemeyecek ya da satamayacaklar. Hatta bazı oyunlarını arkadaşlarına ödünç vermeleri bile söz konusu değil.

Okuyucu Yorumları