PS4'ün çıkış tarihi için son bilgiler

Sony'den sızan bu habere göre 18 ay içerisinde büyük bomba patlayabilir! Peki ama inanalım mı?

Sony 18 ay sonra dedi ama...

Yeni nesil konsollar hakkında gezinen söylentiler, geride bıraktığımız bir ay içerisinde fazlasıyla arttı. Hangi konsolun halen ne zaman çıkacağı belirsizliğini korurken, Sony'nin yaptığı toplantılardan düzenli olarak PS4'ün 18 ay içerisinde piyasada olacağı bilgisi yayılıyor.

Konu sızıntı haber olunca gözler konu hakkında bilirkişi aradı ve BitMob'un önemli muhabirlerinden Rus McLauglin söyledikleri bütün teknoloji camiasını bir kez daha kendisine getirdi. McLaugling'e göre Sony şu ana kadar verdiği bütün sözleri tuttu. PS2 ve PS3 tam da söylendiği zamanda piyasaya çıktı. Fakat kendisinin asıl takıldığı nokta; 2K Sports gibi birçok firmanın halen piyasaya yeni çıkan oyunlarının bir de PS2 versiyonlarını üretiyor olmaları. Belki PS2 eski bir cihaz ama online oyun olmayışı ve yetersiz grafik kalitesi, üretilen oyunları birçok oyuncu için kötü kılmıyor. Kısacası PS2 halen gözde bir konsol.

Gelelim PS3'e. Her ne kadar geçtiğimiz zaman içerisinde özellikle Batılı ülkelerde Xbox 360'ın gerisinde kalmış bir cihaz olsa da PS3, başta Japonya olmak üzere birçok ülkede kendisini Kral ilan edebildi. Birçok PS3 oyunu için özel partiler yapılan Japonya, bu cihazı gerçekten seviyor.

Gidişat pek de PS4 gibi gözükmüyor

Gidişat pek de PS4 gibi gözükmüyor
PS3 halen yeterli bir cihaz

Nitekim bu iki cihazı bir kenara koyup, teknolojinin geldiği yere baktığımızdaysa bambaşka bir dünya ile karşılaşıyoruz. PS3'ün piyasaya çıkmasının üzerinden belki çok zaman geçti ama televizyon teknolojisi halen yeni bir konsolu tüm dünyaya satmaya yetecek güçte yenilikler yaşamadı. Evet, çözünürlük artık tam anlamıyla 1080p ve 3D yayın yapılabiliyor ama bütün bunlar zaten PS3'ün desteklediği özellikler.

PS3 hala burada ve hayatta. Bunu bünyesinde barındığı birçok oyun ile birlikte yapıyor. Singstar ve Guitar Hero gibi oyunlarsa onu bir adım daha ileriye taşıyor. Sony'nin önümüzdeki 18 ay içerisinde bir PS4 modeli çıkarmasıysa, bütün bu gerçeğe ters düşer nitelikte. Eğer Sony böyle bir hamlede bulunursa, bir anda piyasada; PS2, PS3, PS4, PSP ve Vita konsollarıyla tutunmaya çalışacak ve olası bu bölünme firmanın beş farklı alanda savaşmasına sebep olacaktır.

Kısacası Sony'den sızan bu 18 ay ile ilgili bilgiyi değerlendirmek bu sefer bir hayli güç ama olası bir PS4 beklemek, genel hatlarıyla bakıldığı zaman, hiç de mantıklı gibi gözükmüyor. Bakalım Sony önümüzdeki aylarda eski konsolları üzerinde farklı bir çalışma yapacak mı.

Okuyucu Yorumları