PS4 - Windows ittifakı çok can yakabilir!

Sony'nin PS4'ü ve Microsoft'un Windows'u arasında yapılacağı konuşulan ittifak, çok can yakabilir!

PS4 - Windows ittifakı!

Yeni nesil konsollar için geri sayım devam ediyor ve sürekli yeni bilgiler açığa çıkıyor. Bu sefer de birçoklarının merakla beklediği, kontrol cihazı, ya da genel adıyla "kol" kullanımı konusu hakkında, Sony tarafından çarpıcı ve beklenmedik bir açıklama geldi...

PS4 ile kendisini gösteren yeni Sony DualShock 4 oyun kontrol cihazı, öyle görünüyor ki Microsoft'un Windows PC platformu ile uyumlu şekilde çalışacak; en azından temel işlevleri yerine getirebilecek... Sony'den Cumartesi günü gelen açıklamanın temelleriyse, Sony Computer Entertainment'in, Worldwide Studio bölümü başkanı Shuhei Yoshida'nın, kendisine Twitter üzerinden yöneltilen sorulara verdiği cevaplar esnasında atıldı. Kendi kişisel hesabından cevap veren Yoshida; "Analog çubuklar ve tuşlar rahatlıkla çalışacak." şeklinde bir açıklama yaparak, kolların platformlar arası destek sağlayacağının altını çizmiş oldu. Konuşmanın devamında, uyumluluğun otomatik olarak algılanıp algılanmayacağı sorusunaysa cevabı; "Genel geçer tuşlar için, evet." oldu.

Yoshida'nın verdiği ikinci cevap, Sony'nin DualShock 4 kollarını, PC kullanıcılarına tam destek veren bir oyun aracı olarak kullanmalarına izin vereceği hakkında birçok spekülasyona yol açmış durumda. Yoshida'nın açıklamasının sonunda gelen "Daha fazla detayı öğrenmek için, üretim sonrası yayınlanacak raporu beklemelisiniz." beyanı da işin tuzu biberi oldu.

Okuyucu Yorumları