PSP'nin efsane oyunu telefonlara geliyor

PSP platformunun efsane oyunlardan biri, bu yaz telefonunuza geliyor!

PSP efsanesi artık telefonda!

Sony'nin Aralık 2004'te piyasaya sürdüğü video oyun konsolu PSP üzerinde en çok ilgi gören oyunlardan biri olan Lumines akıllı telefonlara da geliyor. 21. yüzyılın Walkman'i olarak lanse edilen PSP'lerde; sunduğu minimalist iki renkli sistemi ve bağımlılık yaratan yapısı sayesinde sıradışı bir tetris deneyimi yaşatan oyun bu yaz Android ve iOS platformalarda kullanıma sunulacak.

Lumines 2016 olarak adlandırılan telefon versiyonunun yayıncı firması Mobcast, uygulamanın dünya çapında piyasaya sürüleceğini ve ücretli oalcağını söyledi. Lumines VS olarak adlandırılan ücretsiz bir versiyonun ise 2016'nın sonlarına doğru kullanıma sunulacağı belirtiliyor.

Lumines 2016, oyunun orijinal prodüktörü Tetsuya Mizuguchi'nin yeni stüdyosu Enhance Games'in katkılarıyla geliştiriliyor. Daha önce 2009 yılında Lumines Touch Fusion adıyla iPhone'a gelen oyun yeterince başarılı olmadığı için beklediği ilgiyi görmemişti. Mobcast'in paylaştığı tek ekran görüntüsüne bakılacak olursa bu defa mobil platform için özel olarak geliştirilen çok daha özenli bir yapımın geleceğini söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları