Psystar: Düşman değil yoldaşız!

Apple'a rakip olarak görülen ve yenilgiyi kabul etmeyen Psystar'dan yeni açıklamalar...

Çakma Apple'cı konuştu!

Apple'la arasında geçen atışmaların ardından iflasını açıklayan; fakat bir türlü piyasadan çekilmek istemeyen Psystar yeni hamlesiyle işin boyutunu iyice ilginç bir hale getirmeye çalışıyor.

Bir Psystar yetkilisinin yaptığı açıklama durumu güzel bir şekilde özetliyor: "Apple kullanış ve tasarım açısından gerçekten iyi iş çıkarıyor. Kullanıcıların Apple'ı tercih etme nedenlerinden en önemlisi de bu. Biz asla Apple'ın zarar görmesini isteyerek bu işe girmedik. Asıl istediğimiz şey Apple ile aynı yolda ilerleyen bir firma olmak. Aramızdaki tek fark, Apple'ın piyasaya sunmadığı ürün yelpazelerine yer verip kullanıcıların bu durum karşısında tercih etme şanslarının artması!"

"Kimi kullanıcılar gerçekten de Apple ürünü bir bilgisayar alamıyor. Nedeni ise fiyatlarındaki aşırılık. Fakat hem Mac OS X kullanıp hem de performans almak isteyenlere Apple çare olamıyor. Bizde bu boşluğu doldurup kullanım oranını arttırmayı hedefliyoruz."

Apple'ın yaptığı işe saygı duyduğunu ifade eden Psystar kazandıkları başarıya hayran olduklarını ifade ediyor. Kendi sundukları sistemlerde hemen hemen bütün yazılımların sorun çıkarmadan çalışmasına dikkat ettiklerini belirten Psystar yetkilileri yeni geliştirilen yazılımları da desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Ürün yelpazesinde 22 inçlik modellere yer veren Psystar Intel dört çekirdekli 3,0 GHz işlemci, 4GB DDR2 Ram, 1TB sabit disk ve görüntü ara birimi olarak ise Nvidia GeForce 9400 GT ile donatılmış sistemi için 1300 dolarlık bir fiyat biçmiş durumda.

Okuyucu Yorumları