PTT'den bayram tatili öncesi sürücülere 2 uyarı var

PTT AŞ'den, Kurban Bayramı öncesi sürücülere yola çıkmadan önce Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) bakiyelerini kontrol etmeleri ve dolandırıcılık amaçlı siteler konularında uyarılar geldi.

PTT'den bayram tatili öncesi sürücülere 2 uyarı var

PTT'den yapılan açıklamada bakiye yükleme konusunda dolandırıcılık amacıyla kurulan internet sitelerine karşı da dikkatli olunması istendi.

Açıklama şöyle:

  • "Avrupa'dan giriş-çıkışlarda en çok yoğunluğun yaşandığı Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarımızda HGS satışları devam ediyor.

  • İnternet üzerinden müşterilerin HGS hizmetine ulaşabileceği sayfalar yalnızca https://pttbank.ptt.gov.tr/; www.turkiye.gov.tr/ www.pttavm.com/’dur. Bu sayfalar haricinde HGS'ye yükleme yapılamaz. Farklı internet adreslerine itibar edilmemeli.

  • HGS bakiyelerini kontrol etmek isteyen kullanıcılar ise PTT'nin HGS resmi müşteri hizmetleri internet sitesi olan https://hgsmusteri.ptt.gov.tr/ ve e-devlet kapısı aracılığıyla kontrol sağlayabilir.

  • Kullanıcılar tarafından tüm kredi kartlarıyla iş yerlerimizden HGS yüklemesi için otomatik talimat verilebilirken, PTTmatikler ve internet üzerinden de 7/24 online bakiye yüklenebiliyor.

  • HGS ile köprüler, şehirlerarası otoyollar, İDO feribot işletmeciliği, Uludağ Millî Parkı ve yap-işlet-devret otoyollarının gişelerinden duraksamadan geçmek ve zamandan tasarruf etmek mümkün oluyor."

Bu makalenin ardından otoyol ve köprü geçiş ücretleri başlıklı yazıya da bakabilirsiniz.