PUBG Mobile Oynarken Yakalandılar; Tutuklandılar!

10 genç, halk içinde PUBG Mobile oynadıkları gerekçesiyle tutuklandı!

PUBG oynadılar; tutuklandılar...

Gujarat, Rajkot Şehir Polisi tarafından 10 üniversite öğrencisi, kamu içerisinde PUBG Mobile oynamak suçundan dolayı tutuklandı. Popüler battle royale oyunu geçtiğimiz hafta, Rajkoy ve Surat'ta yasaklanmıştı ve polis, kamu içerisinde bu oyunu oynarken yakalanan herkesin tutuklanabileceğini bildiren bir açıklama yayınlamıştı.

PUBG Royale, kısa bir süre önce en büyük turnuvası olan PUBG Mobile India Series 2019'u düzenlemişti ve kazananlar, 10 milyon INR (Hindistan Rupisi) ödül havuzundan ödeme almışlardı. Buna rağmen Hindistan'da, sakinlerinin mobil bir oyunu oynamasını yasaklayan bir eyalet bulunuyor.

Hindistan'ın Times'ı tarafından yapılan habere göre koleje giden gençlerin kamusal alanlarda PUBG Mobile oynamasından dolayı 10 tutuklama yapıldı. Polis, oyunun aşırı bağımlılık yapıcı olduğunu ve gençlerin, yaklaşan ekipleri bile fark etmediklerini belirtiyor. Ayrıca tutuklanan herkesin kefalet ile serbest bırakıldığı da söylenmekte. Tam olarak bir tutuklama olmadığı, prosedürde anında kefalet ile serbest bırakıldıklarının gözükeceği belirtilmekte ancak dava mahkemeye çıkacak ve yayımlanan bildiriyi takip etmemek sebebiyle bir duruşma yapılacak.

15 Mart tarihinde PUBG Mobile, medyaya gönderdiği bir açıklama ile oyunun Hindistanın bazı kısımlarında yasaklanması hakkında konuştu. Firma, PUBG Mobile'ın sadece sağlıklı eğlence için sunulan bir oyun olduğunun unutulmaması gerektiğini belirterek, Hindistan için sağlıklı oyun etiğini destekleyecek bir sistem sunacağını belirtti.

Okuyucu Yorumları