Qihoo: Bu da Çin işi sahtekarlık!

Çinli yazılım devi, kullanıcılarını öyle bir kandırdı ki... İşte yazılım tarihinin "en ucuz" hilesi!

Bu da Çin işi sahtekarlık!

Çin'in hızla büyüyen yazılım firması Qihoo, geçtiğimiz günlerde ucuz bir sahteciliğe imza attı. Şirket, "360 Safeguard" adlı kendi güvenlik yazılımını Microsoft güncellemesi gibi göstererek, internetten zorla indirilmesini sağladı. Üstelik yazılımı indiren kullanıcılar, yazılım tarafından web tarayıcılarının güvenli olmadığını; bunun için Qihoo ürünlerini tercih etmeleri konusunda uyarılar aldı.

Konuyla ilgili Çin Hükümeti tarafından sert uyarılar alan şirket, haksız rekabet yaratmakla suçlanıyor. Ancak bu vahim olay, Qihoo'nun ilk icraati değil. Uyanık şirket, geçtiğimiz yıl da yine kendi web tarayıcısını aynı taktikle pazarlamaya kalkıştı. "KB360018" kodlu Internet Explorer güncellemesini indirdiğini sanan kullanıcılar, Qihoo'nun "360" adlı web tarayıcısıyla karşılaştı.

Yine geçtiğimiz yıl "hao.360.cn" portalından Google'ı arama motoru opsiyonlarından çıkaran şirket, onun yerine "so.360.cn" tabanlı kendi arama servisini yerleştirdi. Qihoo bu hamlesinden sonra Baidu'nun ardından Çin'in en çok tercih edilen ikinci arama servisi oldu.

Okuyucu Yorumları