Qualcomm, 5G'li gelecek için çalışıyor!

Mobil işlemci üreticisi Qualcomm, bir sonraki nesil mobil bağlantı için kolları sıvadı!

5G'li canavarlar geliyor!

İşlemci üreticisi Qualcomm, 5G'nin geliştirilmesinde önemli bir rol üstlenmeyi planladığını duyurdu. 4G'nin çok daha hızlı halefinin 2020 civarında gelmesi bekleniyor.

Qualcomm, düzenlediği 2014 Analyst Meeting'de teknoloji hakkındaki vizyonunu ortaya çıkardı ve 5G'nin milyarlarca internete bağlı cihaz tarafından kullanılacağını söyledi. 5G'nin şu anki tüm mobil internet bağlantılarından hızlı olması bekleniyor. Firma, yaptığı testlerde 450Mbps'lik Cat10 LTE indirme hızlarını yakalamış durumda. Yapılan basın duyurusuna göre Qualcomm, bunu Gobi 9x45 modem ve ikinci nesil Qualcomm RF360 Envelope Tracker'ı bir araya getirerek başardı.

Testlerde RBS 6000'i kullanmasına izin veren Ericsonn'un da katkısı var. Yapılan testler kısa mesafeli olduğu için, uzun mesafelerde hızların da düşük olması muhtemelen. Ancak yine de değerler, başlangıç için etkileyici.

Bugünkü akıllı telefonlar, teorik olarak 150Mbps'e çıkabiliyor. En son Snapdragon 805 ise 300Mbps'nin üzerine çıkamıyor. Yeni modemlerin yakın bir zamanda, hatta 2015'te Qualcomm yongalarına girme ihtimali var. Ancak elbette internet hızımız, sağlayıcıların bize sunduğu hızla kısıtlı olmaya devam edecek.

Okuyucu Yorumları