Qualcomm, 810 söylentilerini savurdu attı!

Snapdragon 810'un aşırı ısındığını asla kabul etmeyen Qualcomm, işlemcisini çok sert savunuyor!

"Bu dedikodular birer zırva"

Qualcomm'un en yeni yonga seti Snapdragon 810'da ısınma sorunlarının olduğuna yönelik raporlar, Aralık ayında ortaya çıkmaya başlamıştı. Samsung'un Galaxy S6'da bu sorun yüzünden Snapdragon 810'u kullanmaktan vazgeçtiği, LG G4'teyse benzer nedenle Snapdragon 808'in kullanıldığı düşünülmüştü.

Ancak Qualcomm'a göre bahsedilen sorunlar, hiçbir zaman yaşanmadı. Qualcomm'un Forbes'le röportaj yapan pazarlama bölümü başkan yardımcısı Tim McDonough, dedikoduların birer "saçmalık" olduğunu, Snapdragon 810'u kullanan ticari ürünlerde herhangi bir ısınma sorunun bulunmadığını söyledi. "Birileri 810 hakkında yanlış bilgi yayıyor" diyerek sözlerine devam eden McDonough, dedikoduların LG G Flex 2'de başladığından şüphelendiğini açıkladı.

Mart ayında Tweakers.net'in yayınladığı bir görselde Snapdragon 810'lu HTC One M9'un 55,4 sanitgrat dereceye yükseldiğinin gösterilmesi, bu dedikodulara destek oldu. Ancak görselde görünen One M9'da henüz tamamlanmamış, yayına hazır olmayan bir yazılım kullanılmaktaydı.

Bunun ardından bazı yayınlar, testlerinde yonganın kullanım sırasında aşırı ısındığına ait yorumlar yaptı. Ancak McDonough, henüz piyasaya sürülmemiş cihazlarda hataların ve performans sorunlarının olabileceğini söyleyerek tekrar Qualcomm'u savundu. McDonough'a göre birileri, henüz hazır olmayan yazılımlardan "ustaca" faydalanmış, bu sayede dedikoduları biraz daha ateşlemişti.

Qualcomm, 810 söylentilerini savurdu attı!

McDonough'un LG G4'te neden 810 yerine Snapdragon 808'in kullanıldığına dair bir cevabı da var. Yönetici, 810'un 4K videolar için optimize edildiğini, 808'in ise 2K videolarda daha iyi olduğunu söylüyor. McDonough'a göre LG'nin "G4 için düşündüğü tasarım hedefleri" iyi bir "2K deneyimi sunmak" idi.

Snapdragon 810'ün üzerinde dolaşan kara bulutları başarıyla dağıtan McDonough, firmasının yeni Snapdragon 820 yongası üzerinde çalıştığını, bu sene ortaya çıkacak olan yonganın "Zeroth" adındaki ilk kavramsal bilişim platformunu içereceğini söyledi.

Okuyucu Yorumları