Qualcomm - Apple Savaşında Yeni Gelişmeler

Qualcomm ve Apple arasındaki patent çekişmesinde ilginç gelişmeler var.

Qualcomm - Apple savaşı sürüyor

Bir ABD ticaret hakimi, Apple'ın bazı Qualcomm patentlerini ihlal ettiğine hükmetti ve bu nedenle bazı iPhone modellerinin satışının geçici olarak durdurulmasını önerdi. Bağlayıcı olmayan bu karar, Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) tarafından incelenecek. Komisyon yeni yaptığı bir duyuruda ise ikili arasındaki bir başka davadaki ithalat yasağını kabul etmediğini, Apple'ın Qualcomm patentini ihlal etmediğini söyledi.

Qualcomm, Apple'ın Intel yongalarını kullanan iPhone'larında kendine ait iki patentin çiğnendiğini ileri sürmüştü. Bu patentler, veri indirmeleri ve veri indirme kalitesiyle ilgili. Şikayet, iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'a odaklansa da ITC hakimi MaryJoan McNamara'nın teklif ettiği satış yasağının diğer modelleri kapsayıp kapsamayacağı bilinmiyor.

ITC başka bir kararında Qualcomm'un Apple'ın pil tasarufuyla ilgili bir patent ihlaili yaptığına dair iddiayı kabul etmedi. Bunun sonucu olarak ITC, Qualcomm'un istediği satış yasağını getirmemeye karar verdi. Bununla birlikte bu karar, hala tam komisyon tarafından incelenme aşamasında. İncelemenin Temmuz ayında sonuçlanması bekleniyor.

Apple ve Qualcomm arasındaki patent tartışması sadece ABD'de değil, dünya çapında devam ediyor. Almanya ve Çin'deki hakimler, Apple'ın Qualcomm patentlerini çiğnediğine karar vermiş ve bazı iPhone modellerinin satışının geçici olarak durdurulmasını istemişlerdi. Apple, eski modellerde Qualcomm yongalarına geçerek, Çin'de ise bir yazılım güncellemesiyle bu yasakların etrafından dolaşmayı başarmıştı.

Okuyucu Yorumları