Qualcomm cep pazarına mı giriyor?!

Bir dönemin cep devi, elden ele dolaşmaya doymadı! İşte o dev ve herkesi şaşırtan yeni sahibi...

Yine satıldı!

Bir zamanların teknoloji devi Palm ve geliştirdiği webOS işletim sistemi adeta elden ele geziyor. Daha önce işletim sistemi webOS'la birlikte HP tarafından satın alınan Palm, bir süre önce webOS işletim sisteminin LG tarafından satın alınmasına şahit olmuştu. Hatta geçtiğimiz günlerde de hep birlikte webOS plaformunu kullanan LG'nin ilk televizyonuyla tanıştık. Bu kez gelen habere göre ise, HP'nin elinde kalan Palm da artık Qualcomm'un. Evet, amiral gemisi cep telefonlarının performans canavarı olmasını sağlayan işlemcilerin üreticisi Qualcomm, Palm'ı HP'nin elinden adeta çekip aldı.

Qualcomm, anlaşılan elinde koskoca bir mobil telefon devini bulunduran HP'nin bununla bir şeyler yapmasını beklemekten yılmış olacak ki, Palm'ın tüm patentlerini HP'den satın alarak buna bir son verdi. Palm, iPAQ ve Bitfone patent ile patent başvurularını HP'den satın alan Qualcomm, şu an toplamda 2400 patent sahibi. Bu 2400 patentin 1400'ü ABD, 1000'i ise diğer ülkelerden.

Henüz Qualcomm'un bu patentlerle ne yapacağına ilişkin bir bilgi yok. Ancak dev işlemci üreticisinin kendi cep telefonunu çıkartması an meselesi olabilir.

Okuyucu Yorumları