Qualcomm Gigabit LTE Liderliğini Sürdürüyor

Qualcomm, Gigabit LTE liderliğini dünyada tanıtılan ilk saniyede 2 GB LTE modemiyle devam ettiriyor.

Gigabit LTE ile yola devam

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) iştiraki Qualcomm Technologies Inc.,Qualcomm® SnapdragonTM X24 LTE modeminin numunelerini oluşturmaya başladığını duyurdu. Bu modem, saniyede 2 gigabit indirme hızına ulaşabilen dünyanın ilk Kategori 20 LTE'si ve 7 nanometre FinFET işlem üzerine kurulduğu duyurulan ilk çip. Şirketin LTE çok modlu modeminin sekizinci ve Gigabit LTE çözümlerinin üçüncü nesli olan bu modem bugüne kadar üretilen bütün 4G LTE modemlerinin en gelişmiş hücresel özelliklerini sunarken gelecekteki 5G NR çok modlu cihaz ve ağlarının LTE temelini güçlendiriyor. Snapdragon X24 LTE modem Barselona'da gerçekleşecek olan Mobile World Congress'de Ericsson, Telstra ve NETGEAR ile birlikte gösterime sunulacak.

Qualcomm Wireless GmbH'ta Kıdemli Başkan Yardımcısı ve 4G/5G ve Endüstriyel Nesnelerin İnterneti Genel Müdürü Serge Willenegger konuyla ilgili, "Dünya çapında saniyede 2 gigabit hıza ulaşabilen ilk Gigabit LTE modemi olan Snapdragon X24 LTE modem, mobil sektöründe büyük bir dönüm noktası oluyor. Gelişmiş mobil genişbant sunması ve 2019'da piyasaya sürülmesi beklenen 5G ağları ve cihazları için çok önemli olan gigabit kapsam katmanı sağlaması için tasarlandı. 4x4 ve Lisans Destekli Erişim kapasitelerini daha da genişleten Snapdragon X24'de ticari olarak erişilebilen en gelişmiş 4G LTE teknoloji dizileri bulunuyor. Böylece mobil operatörlere varlık yelpazelerini daha iyi kullanmalarına ve Gigabit LTE ağlarının kapasitelerini son yüksek seviyeye çıkarmalarına yardımcı olurken mobil cihaz üreticilerinin de müşterilerine 5G'nin geleceğine dair somut ipuçları sunmalarına yardım ediyor," dedi.

Dünyada ticari olarak duyurulan ilk saniyede 2 GB'a kadar indirme hızlarını destekleyen Kategori 20 LTE modemi olan Snapdragon X24 LTE modem, şirketin Gigabit LTE modemlerinin ilk nesline kıyaslandığında iki kat daha fazla hız sunuyor. Snapdragon X24, uydu-yer bağında yedi kata kadar daha fazla taşıyıcı kümesiyle, sektörlerinin ilki ve mobil olan beşe kadar LTE taşıyıcılarında 4x4 çoklu giriş, çoklu çıkış desteği sunuyor. Böylece yirmi tane yardımlaşan mekânsal LTE yayını elde ediliyor. Bu benzersiz özellikler, Snapdragon X24 modemini içeren cihazların mobil operatörlerin sunduğu, ister lisanslı yelpazede ister Lisans Destekli Erişim'de (LAA) olsun, varlık yelpazesindeki her şeyden faydalanabilmeleri için tasarlandı. Ek sistem kapasite iyileştirmeleri de gelecekteki 5G NR ağlarının temelini oluşturan çok büyük çoklu giriş, çoklu çıkış teknolojisi olan tam boyutlu çoklu giriş, çoklu çıkış ile mümkün oluyor. Yer-uydu ağında Snapdragon X24 Kategori 20 yükleme hızlarını, 3x20 MHz CA ve 256'ya kadar dörtlü genlik modülasyonunu (QAM) destekliyor.

Snapdragon X24 LTE modem, 14 nm FinFET işlemci teknolojisinde ve Qualcomm QET5100 Verim Artırıcı Dedektör'de yerleşik gelişmiş RF alıcı-vericisiyle eşleşebiliyor. Böylece Snapdragon X24, duyurusu yapılan modemler arasında 3 tane yer-uydu taşıyıcı küme kanallarıyla simultane Yüksek Güçlü Kullanıcı Ekipmanlarını mobil cihazların yeni nesline düşük güç tüketimli bağlanırlık sağlamak için tasarlanmış Bant 41'de desteklemek için 60 MHz verim artırıcı dedektörü destekleyen ilk modem oluyor.

Snapdragon X24 LTE modemin fibere yakın internet hızını kablosuz olarak sağlamasıyla orijinal ürün üreticileri, tüketicilere 360 derece video, bağlantılı bulut bilişimi, zengin eğlence ve anlık uygulamalar gibi inanılmaz mobil deneyimler sunabiliyor. Aynı zamanda operatörler varlık yelpazelerini kullanırken esneklik de kazanıyor. Böylece tüketicilere çarpıcı derecede seri hız sunarken ağ kapasitelerini geliştiriyorlar ve görüngesel verimliliğini en üst seviyeye çıkartıyorlar. Barselona'daki Mobile World Congress'e katılanlar Ericsson, NETGEAR ve Telstra ile birlikte Snapdragon X24 LTE modeminin saniyede 2GB hız gösterimini 26 Şubat – 1 Mart tarihleri arasında Salon 3'te 3E10 kodlu stantta bulunan kabinde deneyimleyebilir.

Okuyucu Yorumları