Qualcomm, Kalifroniya'da işten çıkarmalara başladı

Qualcomm, gelirini arttırma amacıyla Kaliforniya'da işten çıkarmalara başladı

Qualcomm işten çıkarmalar var

Çip üreticisi Qualcomm, Kaliforniya'da 1500 çalışanı ile yollarını ayırma işlemlerine başlıyor. Bloomberg'in belirttiğine göre bu karar, firmanın yatırımcılara verdiği, masrafları yaklaşık olarak 1 milyar dolar azaltma sözünün bir parçası olarak görülüyor.

Bu karar, rakip Broadcom tarafından yapılan bir satın alma çabasının ardından verilmiş durumda. Qualcomm, gelirleri arttırmak için masrafları azaltma sözü vermişti ancak hisse sahipleri, Broadcom'un teklifine oldukça sıcak bakıyorlardı. Başkan Trump, bu birleşimin ulusal güvenlik için tehlikeli olabileceği düşüncesi ile araya girerek anlaşmayı engellemişti. Şimdi ise Qualcomm'un gelirini arttırması gerekiyor. Ne yazık ki çalışan sayısını azaltma da gelir arttırma adımlarından biri olarak gözüküyor.

Konu hakkında bilgili olan bir kişinin Bloomberg'e söylediğine göre bu işten çıkarmalar, Qualcomm'un yapacağı işten çıkarmaların büyük bir kısmını temsil ediyor ancak diğer bölümlerde de bazı çalışanlarla yolların ayrılması söz konusu. Firma, işten çıkarmaları içermeyen başka masraf kesim yollarını aradığını, ancak çalışan sayısının azaltılmasının uzun süreli büyüme ve başarı için gerekli olduğuna karar verdiklerini açıkladı...

Okuyucu Yorumları