Qualcomm Snapdragon 810 test edildi

Son günlerde en çok konuşulan konu olan Snapdragon 810, benchmark sonuçları ile şov yaptı!

Snapdragon 810 fena geliyor!

Yaklaşan MWC 2015'le birlikte herkesin gözü kulağı artık tanıtılacak yeni cep telefonlarında. Tarih yaklaşırken sızıntılar üstüne sızıntılar geliyor ve bunların çoğunun merkezinde de Qualcomm bulunuyor. Açıkçası 2015'le birlikte Qualcomm'un üzerine kara bulutların çöktüğünü söylemek yanlış olmaz. Samsung'un çok ısındığı için yeni telefonlarında artık Qualcomm yerine kendi Exynos işlemcilerini kullanacağını söylemesi, öte yandan Sony'nin Qualcomm'dan uzaklaşması şeklinde yorumlanabilecek olan giriş segmenti cep telefonlarından Xperia E4'te MediaTek ile çalışmayı seçmesi ve yine Qualcomm'un Çin'de aldığı rekor ceza, 2015'in Qualcomm'a iyi gelmediğini açıkça gösteriyor.

Bunlara karşılık Qualcomm'un Snapdragon 810 işlemcisi de büyük ilgi uyandırıyor ve önümüzdeki dönemde pek çok önemli cep telefonuna hayat verecek olmasıyla nasıl bir performans sunacağı merak ediliyor. Techradar ekibi Snapdragon 810'u test etmek üzere Qualcomm'un San Diego'daki merkez ofisine davet edilmiş ve işlemciye birtakım testler uygulamışlar. Aldıkları sonucun tatmin edici olduğunu ise tahmin etmeye bile gerek yok elbette.

Etkileyici performans

Etkileyici performans

Örnek bir tablet üzerinde deneyimlenen Snapdragon 810 işlemci, Geekbench 3 benchmark yazılımından tam 4733 puanla ayrılmayı başarmış. Bu skor bir önceki model olan Snapdragon 805'le karşılaştırıldığında ise ortaya yüzde 64.5'lik bir performans artışı çıkıyor. Snapdragon 805'in bu testten aldığı skor 2878 puan. Öte yandan Snapdragon 805'in yine geçmişte Snapdragon 801'den yüzde 9.7'lik bir artış sağladığını da söyleyelim. Böylece Snapdragon 810'un getirdiği performans artışı daha net şekilde görülebiliyor.

Snapdragon 810'un test edildiği örnek tabletin teknik detaylarında ise, 1.56 GHz'lik ve 64-bit 8 çekirdekli Snapdragon 810'un yanı sıra 4K ekran, 4 GB LPDDR4 RAM ile 7560 mAh'lik bir batarya dikkat çekiyor. Bu model örnek olduğu için satışa sunulmayacak elbette, ancak farklı modeller altında benzer teknik detayları görebileceğiz.

Pil performansı da tatmin edecek

Peki, Snapdragon 810'un batarya konusundaki performansı nasıl? Bununla ilgili de bir test gerçekleştirilmiş.

AnTuTu Benchmark'ın pil testinde 45 dakikalık yoğun teste maruz bırakılan Snapdragon 810'lu tablet, bu sürenin sonunda bataryasında yüzde 97'den yüzde 86'ya gerileme görülmüş. Örnek tabletin ekranının 4K çözünürlükte olduğu düşünüldüğünde 45 dakikada yüzde 11'lik düşüşün oldukça etkileyici olduğunu kabul etmek gerek. Bu arada bu testin sonucunda Snapdragon 810'un 39 derecelik ısıya eriştiğini de söyleyelim.

Okuyucu Yorumları