Qualcomm, Snapdragon 820'den umutlu

Qualcomm, yeni mobil işlemcisi Snapdragon 820 ile cep devini geri kazanmayı umuyor!

Samsung geri dönecek mi?

Galaxy S6 modelinde Qualcomm'un Snapdragon işlemcisi yerine tamamen kendi Exynos işlemcisine yer veren Samsung, Qualcomm'un "amiral gemisi" ayarındaki en büyük kayıplarından biri olmuştu kuşkusuz. Ancak Qualcomm, bir sonraki işlemcisi olan Snapdragon 820'den umutlu.

Qualcomm'a göre Snapdragon 820 sahibi olacak olan yeni cep telefonları daha güçlü özelliklere ve daha uzun pil ömrüne sahip olacak. Snapdragon 820'nin getireceği Adreno 530 grafik işlemciyle de kullanıcılara üst düzey bir grafik performansı sunacağı iddiasında olan Amerikalı şirket, en çok da Samsung'u geri kazanacağı konusunda umutlu.

Bilindiği üzere birbirine oldukça yakın iş ortağı olan Samsung ve Qualcomm, pek çok modelde birlikte çalışıyorlar. Ancak bu ikilinin yolu, geçtiğimiz yıl tanıtılan Galaxy S6 modelinde ayrılmış ve Samsung, bu cep telefonunda yalnızca Exynos işlemcisine yer vermişti. Bunun Snapdragon 820 ile değişeceği ve yeniden Samsung'un amiral gemisi konumundaki cep telefonlarının kalbinde yer alacağı konusunda umutlu olan Qualcomm, bakalım bunda ne derece haklı çıkacak?

Okuyucu Yorumları