Qualcomm'un yöneticisinin başı dertte

iPhone 5S'in 64 bit işlemcisini yerden yere vurdu, söyledikleri yüzünden işinden oldu!

iPhone 5S'in laneti!

Mobil işlemciler üreten Qualcomm'un pazarlama bölüm başkanı Chandrasekher, Apple'ın yeni iPhone 5S'inde kullanmaya başladığı 64 bit A7 işlemciler için söyledikleriyle mobil dünyada ve Qualcomm içinde büyük tepki toplamıştı. 64 bit işlemcilerin çok gereksiz olduğunu, kullanıcılara pratik hiçbir faydasının olmadığını, mobil piyasanın henüz 64 bit işlemcilere ihtiyaç duymaktan çok uzakta olduğunu vurgulayan Chandrasekher Apple'ın 64 bit A7 işlemcisinin kullanıcıların gözünü boyamaktan başka işe yaramadığını vurgulayınca ortalık fena karışmıştı.

Olay üzerine Qualcomm da bir açıklama yayınladı ve Chandrasekher'ın teknik bilgisinin yorum yapmak için yeterli olmadığını ve analizlerinin yanlışlarla dolu olduğunu belirterek, mobil telefonların 64 bit işlemciler sayesinde masa üstü bilgisayarlara yaklaşan performans ve işlevsellik kazanacağının altını çizerek kendi pazarlama müdürlerini yalanladılar. Ve son olarak şimdi, Chandrasekher'ın şirketteki pozisyonunun değiştirildiği haberi geldi ve şirketin web sayfasındaki yöneticiler bölümünden Chandrasekher'ın ismi kaldırıldı.

Qualcomm mobil cihazlar için işlemci üreten bir tedarikçi olarak 64 bit işlemcilerden önemli bir kazanç sağlamayı düşünürken, pazarlama müdürlerinin yaptığı bu gaftan çok rahatsız olmuşa benziyor. Ancak bu gelişme aynı zamanda şu soruyu akla getiriyor: 64 bit işlemciler şu anda gerçekten gerekli mi yoksa telefon müşterilerinin gözünü boyamak için kullanılan bir makyaj mı?

Okuyucu Yorumları