Qualcomm'dan drone'a özel platform

Qualcomm, tüketici drone'larını geliştirmek için referans platformunu duyurdu.

Drone'lara özel platform

Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) iştiraki Qualcomm Technologies, Inc.'in tüketicilere yönelik insansız hava araçları (drone'lar) ve robotic uygulamalar için Qualcomm® Snapdragon™ Flight™ isminde iyileştirilmiş 58x40mm devre kartı geliştirdiğini duyurdu. Qualcomm® Snapdragon™ 801 işlemci tabanlı Qualcomm Snapdragon Flight, güçlü bağlantı, ileri seviye pilotsuz uçak yazılımı ve geliştirme araçları ile en ileri mobil teknolojilerini bir araya getiriyor ve insansız hava araçlarında yepyeni bir sınıf yaratıyor.

Qualcomm Technologies, Inc. Ürün Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Raj Talluri, şu açıklamayı yapıyor: "Günümüzde insansız hava araçları, fotoğrafçılık, navigasyon ve iletişim konularında ayrı ayrı çözümler sunan çoklu parça sağlayıcılarından gelen bileşenlerle yapılıyor. Qualcomm Snapdragon Flight, mobil endüstriyi oluşturan teknolojileri tek bir devre kartında topluyor ve böylece OEM'lere daha hafif, küçük, kolay kullanılabilir, uzun pil ömürlü ve üstün özellikleri olan, uygun maliyetli insansız hava araçları geliştirmelerine olanak sağlıyor."

Qualcomm ayrıca tüketici ve profesyonellere yönelik insansız hava aracı alanında önde gelen geliştirici şirket olan, elektrik tabanlı havacılık alanındaki yeniliklerde köklü bir geçmişe sahip Yuneec'in Snapdragon Flight kullanacak ilk şirketler arasında olduğunu duyurdu. Yuneec, Qualcomm platformunu temel alan bir insansız hava aracını 2016 yılında satışa çıkarmayı planlıyor.

Snapdragon Flight'ın özellikleri arasında gelişmiş işlem gücü, Qualcomm® Hexagon™ DSP üzerinde gerçek zamanlı uçuş kontrolü, dahili Qualcomm® 2x2 Wi-Fi® ve Bluetooth® bağlantısı, isabet oranı yüksek lokasyon konumlamayı desteklemek için uyarlanmış, alanında önde gelen küresel navigasyon uydu sistemi (GNSS) yer alıyor. Snapdragon Flight, insansız hava aracı kullanıcılarının en çok arzuladığı gelişmiş özellikleri etkin hale getiriyor:

4K Video – 4K yüksek çözünürlüklü kamera desteği, görüntü iyileştirme, video işleme becerileri ve birinci tekil görüş açısı için eşzamanlı 720p kodlama.

Gelişmiş İletişim ve Navigasyon– Çift bant 2x2 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 ve 5 Hz GNSS lokasyon becerileri, Hexagon DSP üzerinde gerçek zamanlı uçuş kontrolü

Güçlü Kamera ve Sensör Desteği– 4K stereo VGA, optik akış kameraları, atalet ölçüm birimi, barometre sensör desteği ve ek sensörler için yuvalar

Hızlı Şarj– Video/görüntü çekimleri arasında pil için hızlı şarj desteği

Qualcomm Technologies, Inc. Ürün Yönetimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Raj Talluri şu eklemeyi yapıyor: "İnsansız hava araçları fotoğrafçılığı, son nokta "selfie" (özçekim) aksesuarı ve spor çekimleri gibi geniş bir yelpazede uygulamalar sunuyor, bu nedenle 4K çekim yapabilme kesinlikle olması gereken bir özellik. Qualcomm Technologies, Qualcomm Snapdragon işlemcilerinin ve bütünleştirilmiş SoC'nin yardımı ile yapılan 4K UltraHD video kapasitesine sahip 500'den fazla cihaz tasarımıyla şimdiden tüketicilerine 4K video çekimi getirmekte bir lider. Bu nedenle bizim için, aynı teknolojileri tüketici pilotsuz uçakları alanında desteklemek çok doğal."

Okuyucu Yorumları