Qualcomm'un Quick Charge 4.0+ Çok Daha Verimli

Bu sene satışa sunulacak bazı telefonlarda Quick Charge+ özelliği olacak. Peki bu, piliniz için ne anlama geliyor?

Quick Charge 4.0+ ne sunacak?

Qualcomm daha çok taşınabilir cihazlar için ürettiği işlemciler ile biliniyor olsa da, şirket şarj teknolojisinde yenilikler yapmaya da çalışıyor. Eğer Qualcomm işlemcisi olan bir cihaz kullandıysanız, büyük ihtimalle Quick Charge özelliğinin ne kadar kullanışlı olduğunu da biliyorsunuz.

Quick Charge sayesinde cihazınızı normalden çok daha hızlı şarj edebilirsiniz. Bu teknoloji tamamen tükenmiş bir pili kısa bir sürede %50 oranda şarj edebiliyor. Her yeni sürümünde gelişen teknoloji, Quick Charge 4.0'a ulaştı ve artık %50 şarja sadece 15 dakikada erişilebiliyor.

Şimdiyse Qualcomm, Quick Charge 4.0+ ile karşımızda. Yeni özellikler şunlar:

  • Dual Charge: önceki sürümlerde de erişebileceğiniz bir özellik ama bu sefer daha güçlü. Cihazda bulunan entegre bir çip sayesinde şarj akımı ikiye bölünerek termal dağılım sağlanıyor ve şarj süresi düşürülüyor.
  • Akıllı Termal Dengeleme: Akımının soğuk yolu kullanarak ısınmayı önleyen sistem.
  • Gelişmiş Güvenlik Önlemleri: QC4 zaten oldukça kapsamlı güvenlik önlemleri içeriyor. QC4+ ise bir adım öteye giderek hem kasa hemde bağlantı sıcaklıklarını aynı anda ölçüyor. Bu fazladan koruma sayesinde aşırı ısınmalar önleniyor ve kısa devre ya da Type-C konektörüne zarar gelmesini engelleniyor.

Qualcomm'un Quick Charge 4.0+ teknolojisi bu yıl piyasaya sürülecek olan cihazlarla birlikte gelecek.

Okuyucu Yorumları