Quantum bilgisayarlar normal PC'den yavaş mı?

Quantum bilgisayarlar, problemleri çözmekte, evdeki PC'lerimizden daha mı yavaş? İşte ilginç gerçek!

Quantum bilgisayar gerçeği!

Dünyanın ilk ticari Quantum bilgisayarları geçtiğimiz aylarda Google tarafından satın alınmıştı. Şimdi ise ikinci Quantum bilgisayar D-Wave 2, 15 milyon dolara Lockheed Martin tarafından satın alınıp Güney Kaliforniya Üniversitesi kampüsüne yerleştirildi.

Quantum bilgisayarlar normal PC'lerden 3.600 kat daha hızlı işlem yapabiliyor. Ancak bu bilgisayarların bazı alanlarda, normal PC'lerden yavaş kalması herkesi şaşırtıyor. Bilim insanları, Quantum PC'lerin gerçek hızının, normal bilgisayarlar tarafından çözülmesi zor problemlerde ortaya çıktığı görülüyor. PC'lerin gücünün yetmeyeceği kadar ağır işlemler Quantum bilgisayarlar tarafından hızla çözülebiliyor. Ancak normal bilgisayarların da çözebileceği küçük hesaplamalarda Quantum bilgisayarlar yavaş kalıyor zira Quantum bilgisayarlar hızlanana kadar, deyim yerindeyse, pist bitiyor ve normal bilgisayarlar problemi çoktan çözmüş oluyor.

Önümüzde bizi bekleyen Quantum bilgisayar çağı için bilmemiz gereken detay bu olsa gerek. Quantum bilgisayarların hızlı çalışabilmesi için çok büyük işlem gücü gerektiren uygulamalar gerekiyor.

Okuyucu Yorumları