QuickTime Formatındaki Virüs MySpace'te Dolaşıyor

F-Secure tarafından yapılan açıklamaya göre MySpace'i hedef alan bir video virüsü bulundu.

MySpace'e Virüs!

Anti virüs yazılımları yapan firmalardan F-Secure yaptığı açıklamada MySpace sayfalarında, QuickTime formatında dolaşan ve JS/Quickspace.A olarak adlandırılan bir virüs bulduğunu açıkladı.

Virüs bulaşma yöntemi ise şöyle: Kullanıcı bu virüsün bulunduğu bir sayfayı ziyaret ediyor ve sistem, kullanıcıyı uyarmadan bu videoyu, bir QuickTime uygulamasıymış gibi algılayıp yüklüyor. Daha sonrasında çalıştırılması ile kendini bulaştırıyor. Sonrasında kullanıcının eğer bir MySpace hesabı varsa bu hesap üzerinden diğer kullanıcıları farklı sayfalara yönlendirecek kodlar koyabiliyor, gelen mailleri takip edip phishing olayı çerçevesinde kullanıcı adlarını ve parolaları kaydediyor. Ve bu videonun linki de sayfaya kendini oturtuyor.

Haberden hemen sonra hareket eden MySpace yetkilileri, virüsün bilgisayar sistemlerine zarar vermediğini belirttiler ve olası videoların yayımını engellediler. Ayrıca yetkililer, Apple yetkilileri ile görüşüp virüs'ü etkisiz hale getirecek bir güvenlik güncelleştirmesi çalışmalarına başlamalarını istediler.

Okuyucu Yorumları