Quicktime için Windows'a veda zamanı!

Windows kullanıcılarının uzun bir süre boyunca kullandığı yazılım için Windows devri kapandı!

Windows'a veda zamanı!

Geçtiğimiz yıllarda, hiç de azınsanmayacak sayıda Windows kullanıcısı, biraz da iTunes sayesinde Apple'ın Quicktime yazılımından yararlanıyordu. Uzun bir süre hem web hem de iTunes'da oldukça gerekli bir yazılım olarak kullanılan Quicktime bir süredir güvenlik tehditlerine açık hale gelecek biçimde güncelleme almıyor. Konuyla ilgili geçtiğimiz hafta bir açıklama yapan ABD'nin İç Güvenlik Bakanlığı, Windows kullanıcılarının potansiyel güvenlik açıkları nedeniyle Quicktime'ı sistemlerinden kaldırmalarını önermişti. Ve nihayet Apple yetkilileri de bu öneriyi destekleyen bir duyuruda bulundu.

Wall Street Journal'da yer alan bir habere göre, Cupertinolu firma artık Quicktime 7 için bir Windows güncellenmesi ya da desteği sunulmayacağını doğruladı. Firma söz konusu yazılımın kullanıcıların bilgisayarlarından nasıl kaldırılacağını da bu adreste detaylı bir biçimde açıklıyor.

Apple'ın da belirttiği üzere, Quicktime uzun bir süre iTunes için zorunlu yazılımlardan biri olsa da, bu durum Ekim 2011'de yayınlanan iTunes 10.5 ile birlikte değişti. Daha önce web üzerinden video desteği sağlayan Quicktime'ın yerine HTML5 gibi teknolojiler tercih edilmeye başlandı.

Okuyucu Yorumları