Rakiplerini geçen sürpriz tarayıcı hangisi?

Tarayıcı savaşında son yılların en büyük olayı: Rakiplerini geçen sürpriz tarayıcı hangisi?

Taşlar yerinden oynadı!

Google rüzgarıyla yelkenlerini dolduran Chrome internet tarayıcının Mac OS X ve Linux için beta sürümleri, gecikmelere karşın geçtiğimiz günlerde kullanıcılara sunulmuştu.

Mac ve Linux işletim sistemleri, Windows'un yanında pek yaygın olmamasına karşın, bu hamle sayesinde Chrome, Apple'ın Safari internet tarayıcısını geride bırakarak üçüncülüğe yükselmeyi başardı.

Net Applications firmasının 160 milyon tekil kullanıcı ile yaptığı araştırmaya göre, Chrome'un internet tarayıcılar içerisindeki payı 6-12 Aralık tarihleri arasında yüzde 4.4'e çıktı.

Apple'ın Safari internet tarayıcısı Chrome'dan çok daha eski olmasına karşın sadece yüzde 4.37'lik bir pazar payına sahip.

Bu arada 1. ve 2. sıra henüz değişecek gibi görünmüyor: IE kasım ayını yüzde 63.6'lık pazar payıyla ilk sırada tamamlarken, Firefox'un pazar payı yüzde 34.7 olarak gerçekleşti.

En ilginç savaşa hazırlanın!

En ilginç savaşa hazırlanın!
Esas rekabet Linux üzerinde Firefox ile Chrome arasında yaşanacak

Chrome internet tarayıcı Mac ve Linux üzerinde Windows'ta yayıldığından daha hızlı büyüyor.

Net Applications'dan Vizzaccaro'ya göre Linux arenasındaki gelişmeler çok daha ilginç olacak. Linux'ta hakim tarayıcı Firefox, Windows'ta Internet Explorer ve Mac'te de Safari.

Chrome bu işletim sistemlerinin her birinde hakim tarayıcı ile yoğun bir rekabete girecek. Rakamlar şimdilik en sert rekabetin Firefox ile geçeceğini gösteriyor. Mozilla ile Google arasında da tarayıcı yüzünden gizli bir savaş var.

Chrome, internet tarayıcının ve Firefox ile rekabetin ötesinde yapılan bir analiz daha var. Chrome, Linux için çok önemli. Bir Linux türü olan Chrome OS, Linux'un takılı kaldığı yüzde 1'lik pazar payının ötesine geçmesini sağlayabilir.

Okuyucu Yorumları