Randi Zuckerberg'i kızdıran paylaşım

Mark Zuckerberg'in kızkardeşi, Facebook'ta yaptığı ufak bir hatadan sonra bakın nasıl küplere bindi.

Bir garip Facebook macerası!

Eski Facebook direktörü, Mark Zuckerberg'in kardeşi Randi Zuckerberg, sosyal ağda paylaştığı bir fotoğrafın Twitter'da ortaya çıkmasına dayanamayarak kızdı.

Facebook'tan ayrıldıktan sonra kendi medya şirketini işleten Randi Zuckerberg, Facebook'da bir fotoğrafı paylaşırken onun sadece arkadaşları tarafından görüntülenebileceğini düşünmüş; daha doğrusu fotoğrafı bu şekilde ayarlamak istemiş. Ancak görünüşe göre bunu pek becerememiş.

Fotoğrafta Randi'nin kız kardeşi de varmış ve etiketlenmiş. Dolayısıyla, Randi ayarı yanlış yaptığı için, etiketlenen kız kardeşinin tüm arkadaşları fotoğrafa ulaşabilmiş.

Sözkonusu fotoğrafta Randi, kızkardeşi ve arkadaşlarının bir mutfak masasının etrafında sohbet ettikleri görünüyor. Fotoğrafa Facebook üzerinden ulaşan Callie Schweitzer, fotoğrafı Twitter üzerinden paylaşınca olanlar olmuş.

Fotoğrafın Twitter'da herkese açık olarak görünmesinin ardından bayan Zuckerberg, Schweitzer'e yazdığı gönderide bunun "hiç de hoş olmadığını" söyledi. Zuckerberg, daha sonraki bir gönderisinde "Bir arkadaşın fotoğrafını herkese açık olarak paylaşırken her zaman izin isteyin. Bunun gizlilik ayarlarıyla ilgisi yok, bu insani bir nezaket" dedi. Neye uğradığını şaşıran Schweitzer ise, fotoğrafı paldır küldür Twitter hesabından silmek zorunda kaldı.

Randi Zuckerberg'in bu duruma düşmemek için basit bir gizlilik ayarı yapması yeterliydi. Zuckerberg, fotoğrafı sadece kendi arkadaşlarının görebileceği şekilde ayarlasaydı, ya da bunu ayarladığını zannetmek yerine kontrol etmeyi seçseydi, Schweitzer bu fotoğrafı duvarında görmeyecekti.

Okuyucu Yorumları