RapidShare'den kolay download!

RapidShare ve benzeri hizmet sunan sitelerden bekleme yapmadan dosya indirmenin kolay yolları...

RapidShare'den kolay download

İnternette dosya indirmenin şekli son zamanlarda oldukça değişti. Bittorrent gibi dosya paylaşım uygulamalarının yanında, internet sitelerinin de önemi arttı.

Özellikle RapidShare, herkesin belirli kısıtlamalar dahilinde ücretsiz dosya yüklemesine ve indirmesine imkan tanıyor. İnternet forumlarında büyük medya dosyaları bile parçalara ayrılmış olarak, RapidShare bağlantıları şeklinde listeleniyor.

Bazı yasal sıkıntılarla karşılaşmamak için kendi içinde dosya araması yapılmasına izin vermeyen RapidShare'de, bazı harici hizmetler ile bu eksikliğin çevresinden dolaşmak mümkün. Ancak dosya bağlantıları bulmaktan başka sıkıntılar da söz konusu.

Premium hesap alan kullanıcıların işi oldukça rahat, ancak bu hizmeti ücretsiz kullananlar her indirmede beklemek, doğrulama yapmak ve uğraşmak zorunda. Özellikle çok parçalı indirmelerde, sinir bozucu olan bu beklemeleri ortadan kaldırmak mümkün.

İşte beklemeden indirmek için bir eklenti

İşte beklemeden indirmek için bir eklenti
SkipScreen işi sizin için yapsın

RapidShare'den dosya indirmeyi çok kolaylaştıran bir Firefox eklentisi var.

SkipScreen eklentisini Firefox'a kurduğunuzda, RapidShare'de ortaya çıkan ve sizi belirli bir süre bekleten ekran ile uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz.

Eklenti olmadan da bu bekleme ekranını bir sekmede açık bırakıp, başka şeylerle ilgilenebilirsiniz. Ancak bu şekilde unutursanız süre aşımına uğrayabilir ve geri döndüğünüzde bir daha beklemek zorunda kalabilirsiniz.

Ücretsiz SkipScreen eklentisiyle bu sıkıntı ortadan kalkar. Kullanmak için hiçbir emek gerekmez. RapidShare'in yaında Megaupload, Mediafire, zShare gibi sitelerde de çalışır.

Download: SkipScreen

Eklenti değil ayrı bir indirme programı

Eklenti değil ayrı bir indirme programı
jDownloader pek hafif bir uygulama değil ama kullanışlı

Firefox dışında tarayıcı kullananlar için ise, eklenti olmayan, kendi başına çalışan oldukça kullanışlı bir uygulama var.

JDownloader ismindeki bu uygulama Windows, Mac, Linux destekli; yani herkes kullanabilir. Çok iyi çalışan bu uygulama ile bir RapidShare indirme bağlantısını kopyaladığınızda, JDownloader bağlantıyı hemen yakalar.

Yakaladığı bağlantının durumunu hemen kontrol eden jDownloader, indirilebilecekse yanında durumun iyi olduğunu gösterir. Bu sayede sizi daha en başından vakit kaybetmekten kurtarır.

Bu dosyayı Start'a basarak indirmeye başlayabilir, yarıda kesilirse indirmeye sonradan devam edebilirsiniz. Ancak bu özellik her dosyada çalışmadığı için indirmeyi tek seferde bitirmeniz tavsiye edilir.

Aynı anda tek bir dosya indirme hizmetinden tek bir dosya indirebilirsiniz. Ama RapidShare benzeri sitelerden, her siteden bir download ekleyerek aynı anda pek çok dosya indirebilirsiniz.

Download: jDownloader

Okuyucu Yorumları