Rapidshare'den korsan karşıtı manifesto!

Ünlü dosya paylaşım hizmeti Rapidshare, yayınladığı manifesto ile bakın neler diyor...

Rapidshare'den manifesto!

Korsanla olan ilişkisini tamamen kesmek isteyen ve isminin korsanla anılmasına engel olmaya çalışan dosya paylaşım sitesi Rapidshare, 4 sayfalık bir "korsan karşıtı manifesto" yayınladı.

Rapidshare'in avukatı Daniel Raimer tarafından yazılan manifesto ile şirket, telif haklarını çiğneyen web sitelerinin daha kolay kapatılmasını sağlayacak kanunlar meydana getirmeyi öneriyor. Rapidshare'in önerileri arasında dosyaları varsayılan olarak gizli yapma, birden fazla şikayetin ardından hesapları kapatma ve telif hakkının çiğnenmesine karşı alınacak önleyici tedbirler yer alıyor.

Raimer, bir basın açıklamasında konu hakkında şu sözleri sarfetti: "Korsan, ciddi bir sorun... Onun kökünü kazımak için gücümüzü topluyoruz ve ...diğer veri lojistiği şirketlerinin de aynısını yapmaya davet ediyoruz". Belgenin tamamına bu adresten erişilebiliyor.

Sitenin bu manifestoyu, yakun geçmişte kapatılan MegaUpload ve benzeri pek çok paylaşım sitesinin başına gelenlerden korktuğu için yayınladığı düşünülüyor. Son dönemde yaşananları göz önüne aldığımızda, bunda çok da haksız oldukları söylenemez...

Okuyucu Yorumları